Peter en Wim rijden voor Tear naar Dakar

Nieuws | 29-09-2017Tear

Peter Slofstra en Wim Timmermans van de Gereformeerde Kerk (vrijgemaakt) in Balkbrug doen eind oktober mee aan de Amsterdam-Dakar Challenge. Met hun trip ondersteunen ze het waterproject van Tear in Oeganda.

Peter is vrachtwagenchauffeur en voorzitter van de activiteitencommissie in de kerk. Wim is monteur in de lokale kaasfabriek en voorzitter van de diaconie.

Peter: “Ik had flinke strubbelingen in mijn privéleven. Toen die waren opgelost, zei Wim dat het tijd was om dat te vieren.” Omdat de mannen allebei gek zijn op autorijden en het knutselen aan auto’s, besloten ze zich op te geven voor de Amsterdam-Dakar Challenge, een tocht van zo’n 7000 kilometer naar Dakar in Senegal. Ze kochten een oude auto zonder APK en knapten hem samen helemaal op.

Met hun monstertocht willen Peter en geld ophalen voor het waterproject van Tear in Oeganda. Mensen of bedrijven die voor meer dan 200,- sponsoren mogen een sticker op de auto plakken. Hun eigen kosten betalen Peter en Wim zelf. 

Update december 2017

Peter en Wim zijn gefinished in Dakar, Senegal. In totaal hebben ze meer dan 6800 kilometer afgelegd. "Woorden schieten tekort om de reis te beschrijven", zegt Peter. "Het was adembenemend. De natuur was prachtig. Het was bijzonder om door het Andesgebergte en de Sahara te rijden. De sfeer tussen de teams was heel warm. We zeiden: wat er ook gebeurt, we gaan met zijn allen finishen. Daar heb ik echt van geleerd hoe mooi het is om samen een doel te bereiken."

Voor het waterproject van Tear in Oeganda hebben we bijna 2000,- euro opgehaald. "Het was fantastisch om met onze reis bij te dragen aan zo'n goed doel. Onderweg hadden we er goede gesprekken over. Mochten we over een paar jaar weer op reis gaan, dan kiezen we weer een project van Tear om te sponsoren."

Sponsor Peter en Wim en steun Tear!

Wil je Peter en Wim – en daarmee het waterproject van Tear- sponsoren? Maak je bijdrage dan over op NL34 INGB 0654 5007 97 t.n.v. W.R. Timmermans en onder vermelding van 'Sponsoractie Oeganda'. 

Meer over het project

Veilig drinkwater via kerken in Oeganda

Oeganda (Afrika)
Tear zorgt samen met de Church of Uganda in Kigezi voor schoon drinkwater door voorlichting en het plaatsen van waterreservoirs bij huizen, kerken en scholen.