Drie vrouwen strijden tegen mensenhandel

Verhaal | 18-10-2018Nadine Stam

Mensenhandel, misbruik en uitbuiting zijn een groot probleem in Azië. Er zijn naar schatting zo’n 30 miljoen mensen slachtoffer van dit onrecht, waarvan veel vrouwen en meisjes onder de 18 jaar. Binsa, Druhi en Ansu* leggen zich hier niet bij neer. Hun missie is om zoveel mogelijk vrouwen en meisjes te redden uit de handen van mensenhandelaren en te voorkomen dat zij in de prostitutie terechtkomen.

Binsa heeft een bakkerij, een café en een handwerkplaats opgericht. Hier werken vrouwen die slachtoffer zijn geweest of kwetsbaar zijn om slachtoffer te worden van uitbuiting. Ook geeft ze training en voorlichting ter preventie van mensenhandel en therapie aan mensen die slachtoffer zijn geworden.

Samen zetten zij zich in voor een land waarin vrouwen en meisjes veilig zijn.

Druhi wil jongeren die slachtoffer zijn geworden van mensenhandel leren zichzelf opnieuw te waarderen en hun dromen te realiseren. Haar organisatie geeft jongeren training op het gebied van eigenwaarde en biedt hen opleidingen aan om een eigen bedrijf te beginnen.

Ansu geeft voorlichting over de gevaren van mensenhandel in afgelegen plattelandsgebieden. Met haar organisatie probeert ze zoveel mogelijk meisjes naar school te laten gaan om hun kwetsbaarheid te verkleinen. Ook runt de organisatie een opvanghuis waar meisjes opgevangen worden die uit bordelen zijn ontsnapt.

Binsa, Druhi en Ansu zijn vrouwen die komen uit het land waar ze werken, en als geen ander de lokale context en cultuur kennen. Ze hebben elk hun eigen visie en aanpak en versterken elkaar op verschillende vlakken. Samen strijden ze voor een land waarin vrouwen en meisjes veilig zijn en vrij om hun eigen toekomst te kunnen bepalen.

Omwille van de veiligheid van de 3 vrouwen zijn hun namen gefingeerd en noemen we het land waar ze werken niet.

Trinity uit Oeganda: ‘Mensen zullen eerder sterven aan honger dan corona’

Verhaal | 16-05-2020 | Tear
Sociaal ondernemer Trinity Heavens, die zelf opgroeide tussen de krotten, vreest dat mensen door de lockdown eerder sterven aan honger dan aan Corona.

India in lockdown: Samir en Indira bieden hulp aan de meest kwetsbaren

Verhaal | 08-05-2020 | Maartje de Groot
Inspired Individuals Samir en Indira zetten zich in India in voor de meest kwetsbaren, ook tijdens de lockdown. Lees hier hoe...

3 sociale ondernemers strijden tegen vervuiling en klimaatverandering in Nepal

Verhaal | 03-02-2020 | Nadine Stam
Inspired Individuals David, Yuhanna en Sajan zetten zich in om van Nepal een schoon en duurzaam land te maken. Lees hun verhalen.
Karl Foster maakt rapmuziek

​Karl Foster produceert rapmuziek om jongeren in Haïti te bereiken

Verhaal | 28-05-2019 | Nadine Stam
Lees het verhaal van Inspired Individual Karl Foster.

Inspired Individual Dieudonné geeft straatjongeren de hoofdrol in Burundi

Verhaal | 02-05-2019 | Tear
Hoe kan een land als Burundi weer opkrabbelen na de bittere en bloedige burgeroorlog waarin driehonderdduizend mensen omkwamen? Volgens inspired individual Dieudonné Nahimana ligt...
Vlnr Annette, Consoler en Caleb - Inspired Individuals

Maak kennis met onze Inspired Individuals

Nieuws | 04-03-2019 | Nadine Stam
Drie Inspired Individuals staan op de bres voor straatkinderen, tienermeisjes en prostituees. Maak kennis met hen in de uitzendingen van EO Metterdaad.