Happietaria

Lekker eten in een gezellig restaurant. Daar zeg je natuurlijk niet snel 'nee' tegen. Happietaria gaat nog een stapje verder: in de pop-uprestaurants die van begin tot eind vrijwillig worden gerund door studenten gaat de opbrengst namelijk naar het goede doel!

Happietaria is sinds 1 juli 2017 een actie van Tear, maar bestaat al veel langer. Sinds de eerste Happietaria in 1993 zijn er tienduizenden vrijwilligers actief geweest bij meer dan 130 Happietaria's door heel Nederland en hebben meer dan honderdduizend mensen een van de pop-uprestaurants bezocht. Met de actie halen studentenvrijwilligers geld op voor projecten van ontwikkelingsorganisaties ZOA, IJM en Tear.

Een kijkje in de keuken van Happietaria

Happietaria

Uw cookieinstellingen staan het niet toe deze inhoud te tonen. Klik hier om uw voorkeuren aan te passen.

Organisatie

De studenten die een Happietaria organiseren beginnen vanuit het niets en zijn ongeveer een half jaar bezig met de voorbereidingen. Ze verdiepen zich in de ontwikkelingsprojecten die binnen hun actie centraal staan, moeten voldoende sponsoring binnenhalen, een pand vinden, vergunningen regelen, PR verzorgen en het restaurant tot in de details inrichten. Daarnaast zorgen ze er natuurlijk voor dat er gedurende de periode dat het restaurant draait lekker eten op tafel staat en dat de sfeer goed is. Het restaurant is vaak drie tot vijf weken open.

Bij het organiseren van een Happietaria werken studenten van verschillende studentenverenigingen samen. Tear begeleidt en ondersteunt de organiserende teams op het gebied van kwaliteit, organisatie en bewustwording. Zelf een Happietaria organiseren of meewerken aan het project in jouw stad? Mail voor meer informatie naar info@happietaria.nl.

Foto: Lydia van Dingenen (LYD.) / Happietaria Leiden 2017.

Leanne Vreugdenhil

Coördinator Happietaria-teams

"Happietaria is een toffe manier om zelf iets te doen tegen armoede en onrecht. Daarnaast is het project super leerzaam, ontmoet je veel nieuwe mensen en is het vooral heel gezellig."

T 030 69 69 600 | E lvreugdenhil@tear.nl