Wederopbouw via de lokale kerk in Syrië

Dit project helpt slachtoffers van oorlog en geweld in het Midden-Oosten hun leven weer op te bouwen.
Land
Projectnummer
2019077
Bijdrage van Tear
€ 68 000

Help mensen in Syrië hun leven weer op te bouwen. Doneer nu >>

De crisis in het Midden-Oosten houdt helaas aan. We zijn dankbaar dat we via onze lokale partner iets goeds kunnen doen voor hen die lijden onder het geweld. 

Boeren pakken hun werk weer op

Sinds 2017 werken we samen met lokale partnerorganisatie MERATH om boeren in Syrië te ondersteunen die door de conflicten moesten stoppen met werken. Door gebrek aan middelen is de landbouwketen in het land compleet verstoord. Via dit project worden 200 boeren ondersteund door middel van zaden, meststoffen en landbouwmiddelen. 

In mei 2018 was 50 procent meer land door de boeren bewerkt dan toen toen het project net startte in augustus 2017. Daarnaast hebben boeren winst opgehaald uit het oogsten van kool en kunnen ze binnenkort ook graan en bonen oogsten. Naast het opstarten van hun werk, zijn de boeren ook begonnen met het repareren van waterpompen om irrigatie op hun land mogelijk te maken. Tear hoopt deze pilot binnenkort af te ronden en het project en de activiteiten in de toekomst uit te breiden. De lokale kerk in Syrië helpt bij het uitdelen van benodigheden en houdt toezicht op de voortgang van het project.

Op zoek naar een diaconaal jaarproject voor jouw kerk? Word Connected Church en ondersteun het werk van de lokale kerk in Syrië >>

Meer doen of meer weten?

Wil je meer weten over de situatie rond vluchtelingen en de hulp van Tear? Bekijk de meest gestelde vragen.

Meer weten? Neem contact op met:

Help mee

Onze lokale partner ondersteunt boeren in Syrië die door de conflicten moesten stoppen met werken. Door hen een steuntje in de rug te geven, kunnen zij hun leven weer zelf opbouwen. Doe je mee?