Periodieke schenking

Geef je regelmatig aan Tear en wil je dat de komende jaren graag blijven doen? De slimste manier van geven is een periodieke schenking gedurende minimaal 5 jaar. Daarmee kun je meer geven voor hetzelfde geld. Want de fiscus betaalt mee!

Door zo'n periodieke gift heeft Tear meer zekerheid over haar inkomsten. Zo help je ons bij het plannen van onze projecten.

Niet meer via de notaris

Een periodieke schenking is zo geregeld via een schenkingsovereenkomst tussen Tear en jou. Sinds 1 januari 2014 hoeft die overeenkomst niet meer te worden vastgelegd bij een notaris.

Volledig aftrekbaar

Deze periodieke schenkingen zijn volledig aftrekbaar van de belasting, zonder wettelijke drempels en plafonds. Afhankelijk van je inkomen kun je tot 52 procent van je gift terug krijgen. Op de site van de Belastingdienst kun je jouw belastingvoordeel berekenen.

Dit fiscale voordeel is mogelijk omdat Tear geregistreerd staat als ANBI (Algemeen Nut Beogende Instelling). En dankzij die registratie hoeven wij ook geen schenkbelasting te betalen over je giften.

Een notariële akte is niet meer verplicht. Wil je de overeenkomst toch bij de notaris laten vastleggen, neem dan contact op met Tear (030 6969600 of info@tear.nl), dan kunnen we dat regelen.

Meer weten?

Wil je meer weten over periodiek schenken? Download hieronder de extra informatie.

Periodiek schenken, hoe doe je dat?

Download hieronder de overeenkomst en de toelichting op de overeenkomst. Vul de overeenkomst in. Print die uit en stuur per post op naar Tear, Postbus 8170, 3503 RD UTRECHT. Voeg een kopie van je identiteitsbewijs bij.

Downloads

Toelichting overeenkomst periodieke schenking (14.8 KB)
Overeenkomst periodieke schenking (44.72 KB)
Extra informatie periodieke schenking (93.89 KB)