‘Ik heb mijn doel ontdekt’

Verhaal | 11-01-2018Suzanna Blackmore

Peninah woonde in de sloppenwijk Pipeline in Nairobi en kon maar moeilijk rondkomen. Dankzij een training van haar kerk en onze lokale partner Redeemed Gospel Church (RGC) stond ze op uit armoede. Collega Suzanna Blackmore ging in november bij haar op bezoek en hoorde haar bijzondere verhaal. 

Alles is vies en grauw in sloppenwijk Pipeline in Nairobi. Na de regen zijn de straatjes veranderd in modderpoelen. Toch is het een en al bedrijvigheid. Er wordt brood gebakken, vlees gebraden en mensen verkopen groente, fruit en houtskool. Omdat de krotjes erg klein zijn, is iedereen op straat. Ook de dieren. Af en toe wandelen er een paar modderige, magere geiten of koeien voorbij. 

Trotse eigenaar van een naaiatelier

Door de bijbelstudie over de wonderbare spijziging ontdekte ik dat God zelfs het allerkleinste kan gebruiken

Achter een van de deuren in de grauwe wijk, komt een zee van kleur je tegemoet. Dit is het naaiatelier van Peninah. Een tijdje terug schraapte ze haar kostje nog bij elkaar met de verkoop van alles wat ze maar kon vinden, maar nu is ze de trotse eigenaar van een naaiatelier. Wonen in de sloppenwijk hoeft ze niet meer, de ruimte doet nu alleen nog dienst als werkplaats én als ontmoetingsplaats van haar bijbelstudiegroep! Elke donderdagavond komen de leden bij elkaar. Soms tien, soms twintig. Het is nauwelijks te bevatten dat dat in de kleine ruimte past. 

Zelfvertrouwen door bijbelstudie 

‘Voorheen zou ik nooit voor een groep durven staan. Door de training van de kerk durf ik dat nu wel. Iedereen krijgt een kans om een bijbelvers voor te lezen en vragen te stellen. Aan het einde geef ik een samenvatting. Door de bijbelstudie over de wonderbare spijziging ontdekte ik dat God zelfs het allerkleinste kan gebruiken. Dat was voor mij het moment om een naaitatelier te starten. Ik heb mijn doel ontdekt.’

Lees meer over het project in Kenia >>

Bid u mee? 

  • Dank God voor de wonderlijke omkeer in het leven van Peninah en vraag Hem om haar te zegenen in het werk van haar naaiatelier en in haar bijbelstudiegroep. 
  • Bid dat het getuigenis van Peninah het leven van andere mensen in de sloppenwijk verandert. 
  • Bid voor de medewerkers van de Redeemed Gospel Church. Dat zij iedere dag opnieuw de kracht krijgen om dit werk te blijven doen.

Meer over het project

Vrouw tijdens project van de Redeemed Gospel Church

Positieve verandering in een sloppenwijk

Kenia (Afrika)
Dit project wil het leven van krottenwijkbewoners verbeteren, vooral van mensen die leven met hiv of aids.