Belastingaftrek voor giften aan Tear

Nieuws | 30-03-2016Douwe Schaaf

Nu de deadline voor de jaarlijkse aangifte van de inkomstenbelasting nadert, is het goed om te weten dat je giften aan goede doelen gedeeltelijk of zelfs volledig aftrekbaar zijn voor de belasting. 

Schenk je elk jaar meer dan 1% van van je inkomen aan goede doelen? Dan mag je bij je belastingaangifte de giften als aftrekpost opgeven. Van elke euro die je ons schenkt, ontvang je maximaal de helft terug van de Belastingdienst. Bekijk het filmpje 'Fiscus geeft aan de gulle gever'.

 

Schenken voordeliger dan maandelijks doneren

 

  

Structureel doneren = meer zekerheid = effectievere hulp

Geef je jaarlijks een vast bedrag aan Tear? Zet je donatie dan om in een periodieke schenking. Doe je dit voor een periode van minimaal vijf jaar dan zijn je giften voor 100% aftrekbaar. Voor hetzelfde geld geef je dus meer, want de fiscus betaalt mee! De periodieke schenking in gang zetten is heel eenvoudig.

 

 

Waarom is uw structurele donatie zo belangrijk?

Naast je eigen voordeel hebben, helpt een periodieke gift ons ook. Door zo'n periodieke gift heeft Tear meer zekerheid over haar inkomsten. Omdat je donatie voor meerdere jaren is vastgelegd, kunnen onze lokale partners hun werk voor meerdere jaren vooruit plannen. Voor veel van onze projecten is een lange adem nodig. Dankzij deze projecten kunnen mensen wereldwijd uit de armoede komen. 

Nalaten
Over donaties uit nalatenschappen hoeven we geen belasting te betalen. Het hele bedrag komt ten goede aan onze projecten.

Start je periodieke schenking

Download hieronder de overeenkomst en de toelichting op de overeenkomst. Vul de overeenkomst in, print 'm uit en stuur 'm per post op naar Tear, Postbus 8170, 3503 RD UTRECHT. Voeg een kopie van je identiteitsbewijs bij.

Downloads

Toelichting overeenkomst periodieke schenking (14.8 KB)
Overeenkomst periodieke schenking (44.72 KB)