Bid mee voor Libanon

Nieuws | 05-08-2020Tear

Op 4 augustus 2020 vond een enorme explosie plaats in het havengebied van Beiroet, Libanon. De ontploffing werd veroorzaakt door zo'n 2750 ton ammoniumnitraat dat al zes jaar opgeslagen lag in de haven, en er zijn zeker honderd mensen om het leven gekomen. Duizenden zijn gewond. Er wordt verwacht dat het dodental nog verder oploopt, onder meer doordat er nog veel mensen vermist zijn.

De haven van Beiroet ligt voor een groot deel in puin en in bijna de helft van de stad is er schade aan gebouwen en huizen. Tienduizenden huizen zijn onbewoonbaar en van de twee miljoen inwoners van de stad zijn er zo'n 300.000 mensen getroffen, meldt de NOS. Ook kantoren van verschillende lokale partners van Tear en Tearfund zijn flink beschadigd. Programmamedewerker Agnes Schaafsma: 'We zijn dankbaar dat de collega's van onze lokale partners ongedeerd zijn. Gebed is hard nodig voor Libanon; het land zat op economisch vlak al totaal aan de grond. Bid je mee voor wijsheid nu hulp hard nodig is?'

Zorgen om Libanon

We maken ons grote zorgen over Libanon. Het land kampte al met een diepe economische crisis waardoor veel mensen sowieso moeilijk konden rondkomen. Ook was er net weer een lockdown uitgeroepen omdat het aantal coronabesmettingen de laatste tijd flink opliep. 

Bid mee

Bid je mee voor de mensen in Libanon? Bid voor de mensen die gewond zijn of hun huis zijn kwijtgeraakt. Bid voor medewerkers van ziekenhuizen en voor de lokale brandweer; zij werken met man en macht om slachtoffers te helpen. Bid ook voor mensen die geliefden zijn verloren en voor hen die getraumatiseerd zijn door wat er is gebeurd.

Beiroet in puin - help nu

Samen met het Christelijk Noodhulpcluster komen we in actie. We delen voedselpakketten uit aan de allerarmsten. Help jij mee om hen die dat het hardst nodig hebben bij te staan?  

Wauw! Deze kerk bouwde zelf een school voor de kinderen uit het dorp

Verhaal | 21-09-2020 | Hannah Westra
Toen ze zagen dat veel kinderen niet naar school gingen, besloten ze zelf actie te ondernemen.

Bijzonder hoogleraar Renée Römkens: ‘Er ligt een taak voor kerkleiders en predikanten’

Verhaal | 21-09-2020 | Tear
Kan de kerk écht verschil maken in preventie en aanpak van seksueel misbruik en huiselijk geweld? Minella van Bergeijk en Renée Römkens gaan hierover in gesprek.
Zwerfvuil

Zwerfvuil prikken: een klein tekentje van Gods nieuwe wereld

Blog | 18-09-2020 | Tear
Toen Herman met een groep mensen uit de kerk het zwerfvuil wilde aanpakken in zijn straat, liep dat anders dan verwacht..

Ruth Lagemann: ‘Onze wereld heeft meer mensen van verzoening nodig’

Verhaal | 18-09-2020 | Tear
Ruth Lagemann mensen van allerlei verschillende achtergronden met elkaar te verzoenen. Haar geheim? Stilte. Ruth: ‘Het gaat erom dat je God uitnodigt in die stilte en zegt: ‘...

Veiligekerk.nl vergroot slagkracht tegen seksueel misbruik in de kerk

Nieuws | 17-09-2020 | Tear
Kerkelijke meldpunten, koepels en christelijke hulp- en onderwijsorganisaties lanceren vandaag het online platform Veiligekerk.nl.

6 dingen die je moet weten over avocado’s

Verhaal | 16-09-2020 | Tear
De avocado is razend populair, maar wat weet jij eigenlijk van deze vrucht? Tear zet zes feitjes voor je op een rij.