Christelijk Noodhulpcluster intensiveert hulp en acties – actiedag op 29 maart

Persbericht | 24-03-2017Christelijk Noodhulpcluster

 De leden van het Christelijk Noodhulpcluster, Dorcas, Red een Kind, Tear, ZOA en Woord en Daad voeren de hulp op, nu de hongersnood in verschillende landen steeds ernstiger vormen aanneemt. De Verenigde Naties spreken al van de ernstigste humanitaire crisis sinds de Tweede Wereldoorlog. Komende dagen wordt daarom extra aandacht gevraagd. 

Droogte en geweld zijn de oorzaken voor de grootste hongersnood sinds jaren. Elke dag sterven er mensen van de honger, vooral kinderen, ouderen en zieken in Zuid-Soedan, Nigeria, Kenia, Ethiopië, Jemen, Somaliland en omringende landen. Als er niets gebeurt, sterven er volgens de VN 20 miljoen mensen de hongerdood. 

Actiedag

Via collectes in kerken, advertenties en acties via social media wordt extra aandacht en steun gevraagd voor deze humanitaire ramp. Woensdag 29 maart is aangewezen als een speciale actiedag. Verschillende media (zoals Groot Nieuws Radio, Family7, de Reformatorische Omroep en het Nederlands Dagblad) zullen op deze dag extra aandacht aan de hongersnood besteden, 

Inmiddels heeft het Christelijk Noodhulpcluster uim 870.000 euro aan giften ontvangen. De hulp is  gestart; in Zuid-Soedan, Kenia, Ethiopië, Jemen , Nigeria en Somaliland ontvangen de hardst getroffen mensen voedsel, water en medische zorg. Ook wordt extra veevoer verstrekt, zodat het vee in leven blijft. 

Meer informatie is te vinden op de websites van de organisaties. 

Meer over het project

Ethiopisch gezin voor een geïmproviseerd tentje

Noodhulp Oost-Afrika

Oost-Afrika (Afrika)
Begin 2017 voerde Tear actie voor Oost-Afrika. In verschillende landen dreigde hongersnood, als gevolg van langdurige droogte en conflicten. Tear bood hulp in Ethiopië, Somaliland, Zuid-Soedan en Noord-Oeganda.