Christelijk Noodhulpcluster start actie voor Afrika

Persbericht | 24-02-2017Christelijk Noodhulpcluster

APELDOORN – In verschillende landen in Afrika dreigt hongersnood. Een combinatie van extreme droogte en aanhoudende conflicten zorgt in landen zoals Zuid-Soedan, Somaliland en Ethiopië voor een groot tekort aan voedsel. De leden van het Christelijk Noodhulpcluster - Dorcas, Tear, Red een Kind, Woord en Daad en ZOA - starten dan ook een noodhulpactie om hulp te bieden.

Door de droogte hebben veel mensen geen beschikking over drinkwater en voedsel, oogsten mislukken en vee sterft. Tevens zijn veel mensen op de vlucht door conflicten of zijn ze niet in staat het land te bewerken. Velen vluchten naar buurlanden. Kinderen en vrouwen worden als eersten getroffen door de ramp. We spreken van hongersnood als vier weken achtereen mensen sterven door honger of dorst. Dit is het momenteel het geval in verschillende landen in Afrika. Afgelopen week werd in delen van Zuid-Sudan een hongersnood uitgeroepen en de verwachting is dat dit ook in Nigeria, Somalië en Yemen zal gebeuren. Volgens de VN dreigt voor meer dan 20 miljoen mensen binnen een halfjaar hongersnood als er niks gebeurt. Om deze reden starten de organisaties een noodhulpactie, want om mensen te redden is hulp nú nodig.

Steun de hulpactie

De hulporganisaties zijn present in de getroffen landen. Ze willen mensen helpen en de voedselonzekerheid wegnemen. Door het doen van een donatie wordt het Nederlandse publiek opgeroepen om de hulpactie te steunen. 

Materialen voor kerken

Je kunt ook een collectepresentatie downloaden voor in je kerk.

Noot voor de pers

Meer informatie over de noodhulpactie of wilt u een interview? Neem contact op met Siebrand Wierda van Dorcas, s.wierda@dorcas.nl of (06) 52658241.

Meer over het project

Ethiopisch gezin voor een geïmproviseerd tentje

Noodhulp Oost-Afrika

Oost-Afrika (Afrika)
Begin 2017 voerde Tear actie voor Oost-Afrika. In verschillende landen dreigde hongersnood, als gevolg van langdurige droogte en conflicten. Tear bood hulp in Ethiopië, Somaliland, Zuid-Soedan en Noord-Oeganda.
Een kudde vee in een droog Ethiopisch landschap

'Ik was behoorlijk onder de indruk van de droogte'

Blog | 28-02-2017 | Caspar Waalewijn
Tear-medewerker Caspar Waalewijn reisde door Zuid-Ethiopië. Hij zag met eigen ogen hoe erg de droogte is en vertelt erover in zijn blog.
Ethiopisch gezin voor geïmproviseerd tentje

Christelijk Noodhulpcluster start actie voor Afrika

Persbericht | 24-02-2017 | Christelijk Noodhulpcluster
In verschillende landen in Afrika dreigt hongersnood. Het Christelijk Noodhulpcluster start een actie om noodhulp te bieden