Comfortzone

Blog | 23-06-2015Caspar Voorberg

Geschreven door Caspar Voorberg vanuit Oeganda

Het zal zo'n drie maanden geleden zijn dat Duurt Vonck aan mij vroeg of ik het leuk en nuttig zou vinden om mee te gaan met een reis van Tear naar Oeganda. Ik stond daar niet direct op te springen. Ver weg uit mijn vertrouwde omgeving naar een onbekend land. Wat voor enge dingen zou ik daar allemaal tegenkomen?

Mede door een preek van Duurt over de wonderbare visvangst besloot ik de gok te wagen. Het was voor de visser volstrekt onlogisch om na een nacht vissen het net aan de andere kant van de boot uit te gooien. Wat maakt twee meter verder op je net uitgooien nu uit? Toch deden hij het en er zaten vele vissen in het net.

Onlogisch

Zo nam ik ook deze onlogische stap, uit mijn comfortzone. En wat heeft het me gebracht? Ik heb een prachtig land gezien (de Parel van Afrika), nieuwe vrienden gemaakt, veel mensen ontmoet, indrukwekkende gesprekken gevoerd. 

En ik heb gezien hoe de mensen zelf uit hun armoededal klimmen met het Participatie- en Evaluatie Proces, afgekort PEP-training. En last but not least heb ik zelf ook een enorme ontwikkeling doorgemaakt. Ik heb enorm veel inspiratie opgedaan voor Umoja (de naar de Nederlandse context vertaalde versie van PEP / CCMP) in onze gemeente in Houten.

Een religieuze ervaring bracht mij uit mijn comfortzone en dat leverde me erg veel op. En dat smaakt naar meer. 

Meer over het project

Kerk en gemeenschap in actie

Oeganda (Afrika)
Pentecostal Assemblies of God (PAG) traint kerken en gemeenschappen om positieve verandering te brengen in hun dorp.