De prijs van de terreur

Verhaal | 11-01-2016Tear

Mohammad probeerde te vluchten voor terroristen van Boko Haram toen hij geconfronteerd werd met een groep strijders die zijn vluchtroute blokkeerden.

Hij dook met zijn auto de jungle in, maar verloor de macht over het stuur en raakte een rotsblok. Zijn auto vloog door de lucht en vatte vlam.

Als door een wonder slaagde Mohammad erin om uit het wrak te kruipen, maar hij had ernstige brandwonden en kon niet lopen. Na twee dagen werd hij gevonden door een vrouw die hem in veiligheid bracht.

Omdat hij niet snel genoeg een medische behandeling had gekregen, moest uiteindelijk een van zijn benen geamputeerd worden, plus enkele tenen van het andere been.

Worsteling

Mohammad is een van de vele mensen in Nigeria, die lijden onder het geweld van een van de ergste terreurorganisaties die de wereld op dit moment kent.

Hij heeft een hoge prijs betaald voor zijn ontmoeting met de terroristen. Niet alleen lichamelijk en emotioneel, maar ook materieel. Geld heeft hij niet meer en zijn succesvolle autobedrijf is geruïneerd.

Het is een worsteling om geld te vinden voor voedsel en medische zorg. Hij woont nu met zijn gezin in een kleine kamer op een terrein waar meer vluchtelingen verblijven.

Mohammad is totaal afhankelijk van zijn vrouw. ‘Ik ben God dankbaar voor haar’, zegt hij. ‘Zij doet alles voor me. Ze wast me, kleedt me aan en draagt me wanneer ik bijvoorbeeld naar het toilet moet.’

Hulp

Mohammad en zijn familie krijgen voedselhulp van Tear. Ook worden er trainingen opgezet voor lokale leiders, zodat ze mensen die zoveel meegemaakt hebben als Mohammad, psychologisch kunnen ondersteunen 

Bidden

Bid dat onze partner erin slaagt om Mohammad te verwijzen naar een kliniek waar hij een prothese kan krijgen.

Bid voor al die Nigeriaanse families in soortgelijke omstandigheden, die geen bron van inkomsten meer hebben en worstelen om te overleven.

Wil je regelmatig bidden voor Tear? Neem een abonnement op de digitale gebedsbrief. Dan ontvang je zes keer per jaar actuele gebedspunten.

Meer over het project

Ontheemde mensen in Nigeria

Noodhulp in Nigeria

Nigeria (Afrika)
In Nigeria lijden bijna 3 miljoen mensen aan voedseltekorten als gevolg van het geweld van Boko Haram.