De school van Brightons dromen

Verhaal | 16-12-2016Marieke Siderius

Brighton Amugazo had al jaren een droom. Een droom om een school te starten in zijn sloppenwijk Kiambiu nabij Naïrobi. In 2007 investeerde hij zijn spaargeld in een paar klassen voor de jongste kinderen. Maar hij had moeite om zijn eigen gezin, een vrouw en vijf kinderen, te onderhouden.

Twee jaar geleden werd maakte Brighton kennis met het spaar- en leenprogramma van de Redeemed Gospel Church. Hij vormde met vijf mensen een groepje en begon 100 Keniaanse shilling (91 eurocent) per week te sparen. Tegelijkertijd kreeg hij training in financiën, het opzetten van een bedrijf en marketing.

Investeringen

In mei 2015 kon Brighton zijn eerste lening krijgen. Eindelijk kon hij weer investeren in zijn school. Hij kocht er boeken en schoolbanken voor. Binnen zeven maanden kon hij zijn lening terugbetalen en tegelijkertijd en hoger bedrag gaan sparen. Dit voorjaar kocht hij met een tweede lening kantoormeubilair en een tweedehands computer.

Het gaat goed met zijn school. Brighton biedt nu kwaliteitsonderwijs aan 120 leerlingen, van groep 1 tot en met 8. En voor een lager tarief dan de scholen om hem heen. En omdat hij zelf zijn school bestuurt, kan hij flexibel en snel beslissingen nemen. Ook kan hij zijn eigen gezin goed onderhouden van het geld dat hij met de school verdient.

Bedankt

Dankzij uw giften kan Tear het spaar- en leenprogramma van de Redeemed Gospel Church ondersteunen. En daarmee initiatieven als de school van Brighton. Hartelijk bedankt voor uw trouwe steun in 2016! Wij wensen u een gezegend 2017.

Gebed

  • Dank God voor Brighton, die alles op alles zet om zijn droom waar te maken en zo de veelal arme kinderen in Kiambiu een toekomst geeft.
  • De school loopt zo goed, dat zij met ruimtegebrek kampt. Grond is duur en uitbreiding om die reden dus ook. Bid voor een uitweg hierin.
  • Sommige leerlingen zijn zo arm dat Brighton ze nu gratis les en schoolspullen geeft. Dat is een financiële uitdaging. Bid dat het voorbeeld van Brighton de ouders van deze kinderen bemoedigt om op te staan en te zoeken naar manieren om armoede de baas te worden.

Meer over het project

Vrouw tijdens project van de Redeemed Gospel Church

Positieve verandering in een sloppenwijk

Kenia (Afrika)
Dit project wil het leven van sloppenwijkbewoners verbeteren, vooral van mensen die leven met hiv of aids.