4x de wereld veranderen voor kantoortijgers

Blog | 07-02-2019Annemarie van den Berg

Je werk op kantoor associeer je misschien niet meteen met duurzaamheid (tenzij je voor een duurzame club werkt). Toch kun je met eenvoudige aanpassingen je kantoorgedrag verduurzamen en daarmee de wereld veranderen. Hoe? We zetten het voor je op een rijtje.

1. De wereld veranderen door anders googlen

Hoe vaak zoek jij per dag even iets op via Google? Dat is vast meer dan je denkt. Maar wist je dat er ook toffe groene alternatieven voor Google zijn? Zoals ecosia, de zoekmachine die bomen plant. Het bedrijf schenkt 80 procent van zijn inkomsten aan de bescherming van het regenwoud via een samenwerkingscontract met het Wereld Natuur Fonds. Zo gemakkelijk kan het zijn!

2. Printen op een milieubewuste manier

Moet je iets printen? Kies dan voor een lettertype dat relatief weinig inkt nodig heeft. Ecofont is de duurzaamste, maar Calibri, Verdana en Arial verbruiken ook relatief weinig inkt. Print dubbelzijdig en lever je cartridge als hij leeg is in, bijvoorbeeld via www.eeko.com en/of doneer aan een goed doel.

3. Koffie uit je eigen (herbruikbare) mok

Ben je onderweg naar je werk en heb je zin in een bak koffie? Zorg dan dat je je eigen mok meeneemt, want wist je dat je al op meer dan 200 winkels op stations een korting van € 0,25 of meer krijgt als je je eigen koffiemok meebrengt? Zo gaat besparen en de wereld veranderen hand in hand!

4. Groen op kantoor

Letterlijk zorgen voor groen, in de vorm van planten op je kantoor, is een kleine moeite maar groot plezier! Het is bewezen dat groen je werkprestaties bevordert en goed is voor het zuurstofgehalte in de lucht door hun zuiverende werking. Weten welke planten je het beste kunt kiezen, check het hier.

Meer weten over de wereld veranderen?

Benieuwd naar nog meer manieren om op een laagdrempelige manier aan de slag te gaan met duurzaamheid? Bekijk onze tips voor een rechtvaardiger en duurzamer leven of lees meer over waar je bijvoorbeeld betaalbare eerlijke kleding kunt kopen.

Duurzaam shoppen: tips voor betaalbare eerlijke kleding

Blog | 21-10-2019 | Hannah Westra
Duurzaam en eerlijk winkelen moeilijk? Gelukkig zijn er steeds meer groene merken. Kijk hier voor een overzicht.

Duurzaamheid in het klooster: deze abt rijdt al sinds 2013 in een elektrische auto

Verhaal | 19-08-2019 | Annemarie van den Berg
Waarom vindt dit klooster duurzaamheid zo belangrijk?

Een aanbiddingslied aan de waslijn

Blog | 11-07-2019 | Dorina Nauta
Dorina Nauta gaf workshops over duurzaamheid en kwam oog in oog te staan met haar eigen 'afvalberg'.

Ruim je rotzooi op - je redt er mensenlevens mee!

Blog | 10-07-2019 | Tear
Dat plastic verre van ‘fantastic’ is, weten we inmiddels wel. Maar wist je dat er een directe link is tussen plastic en dodelijke slachtoffers? Uit recent onderzoek van o.a. onze...
Natuurlijk schoonmaken

Schoonmaakkriebels? Zo ga je op een natuurlijke manier aan de slag!

Blog | 05-06-2019 | Annemarie van den Berg
Schoonmaakkriebels? En wil je op een duurzame en natuurlijke manier aan de slag? Lees dan snel onze tips!
Wilde bloemen zaaien

'Ik wilde zo graag de straat tot bloei brengen'

Blog | 05-06-2019 | Dorina Nauta
Dorina wilde haar straat tot bloei brengen. Letterlijk, door bloemen te planten. Maar het gaat niet zoals ze had gehoopt.

Hoe zou jij de wereld veranderen als kantoortijger?