4x de wereld veranderen voor kantoortijgers

Blog | 07-02-2019Annemarie van den Berg

Je werk op kantoor associeer je misschien niet meteen met duurzaamheid (tenzij je voor een duurzame club werkt). Toch kun je met eenvoudige aanpassingen je kantoorgedrag verduurzamen en daarmee de wereld veranderen. Hoe? We zetten het voor je op een rijtje.

1. De wereld veranderen door anders googlen

Hoe vaak zoek jij per dag even iets op via Google? Dat is vast meer dan je denkt. Maar wist je dat er ook toffe groene alternatieven voor Google zijn? Zoals ecosia, de zoekmachine die bomen plant. Het bedrijf schenkt 80 procent van zijn inkomsten aan de bescherming van het regenwoud via een samenwerkingscontract met het Wereld Natuur Fonds. Zo gemakkelijk kan het zijn!

2. Printen op een milieubewuste manier

Moet je iets printen? Kies dan voor een lettertype dat relatief weinig inkt nodig heeft. Ecofont is de duurzaamste, maar Calibri, Verdana en Arial verbruiken ook relatief weinig inkt. Print dubbelzijdig en lever je cartridge als hij leeg is in, bijvoorbeeld via www.eeko.com en/of doneer aan een goed doel.

3. Koffie uit je eigen (herbruikbare) mok

Ben je onderweg naar je werk en heb je zin in een bak koffie? Zorg dan dat je je eigen mok meeneemt, want wist je dat je al op meer dan 200 winkels op stations een korting van € 0,25 of meer krijgt als je je eigen koffiemok meebrengt? Zo gaat besparen en de wereld veranderen hand in hand!

4. Groen op kantoor

Letterlijk zorgen voor groen, in de vorm van planten op je kantoor, is een kleine moeite maar groot plezier! Het is bewezen dat groen je werkprestaties bevordert en goed is voor het zuurstofgehalte in de lucht door hun zuiverende werking. Weten welke planten je het beste kunt kiezen, check het hier.

Meer weten over de wereld veranderen?

Benieuwd naar nog meer manieren om op een laagdrempelige manier aan de slag te gaan met duurzaamheid? Bekijk onze tips voor een rechtvaardiger en duurzamer leven of lees meer over waar je bijvoorbeeld betaalbare eerlijke kleding kunt kopen.

Via een afvalbank doet deze Indonesische kerk iets tegen het afvalprobleem

Verhaal | 11-02-2019 | Suzanna Blackmore
Wat doe je als de rivieren helemaal bezaaid liggen met afval? Daar heeft deze kerk wel een antwoord op.
De wereld veranderen als kantoortijger

4x de wereld veranderen voor kantoortijgers

Blog | 07-02-2019 | Annemarie van den Berg
Ben jij een echte kantoortijger maar wil je wel de wereld verbeteren? Ga aan de slag met deze simpele tips!

4 tips voor een rechtvaardiger en duurzamer leven

Blog | 03-01-2019 | Annemarie van den Berg
Op zoek naar haalbare goede voornemens die het leven ook nog eens een stukje mooier maken?

Duurzaam shoppen: tips voor betaalbare eerlijke kleding

Blog | 24-04-2018 | Hannah Westra
Duurzaam en eerlijk winkelen moeilijk? Gelukkig zijn er steeds meer groene merken. Kijk hier voor een overzicht.

Auke en Jildou gaan off grid wonen op 20 vierkante meter

Verhaal | 25-03-2018 | Hannah Westra
Auke (27) en Jildou (24) de Vor ontwierpen in 2017 hun eigen Tiny House. Over een paar weken verhuizen ze van een antikraakwoning die ze met vrienden delen naar hun off grid...

Elvera kocht een jaar geen kleding

Verhaal | 05-03-2018 | Hannah Westra
Elvera Goedhart (29) was gek op shoppen, zeker tijdens de sale. Totdat ze erachter kwam dat haar kast vol hing met items die ze eigenlijk niet of nauwelijks droeg. Daarom kocht ze...

Hoe zou jij de wereld veranderen als kantoortijger?