4x de wereld veranderen voor kantoortijgers

Blog | 07-02-2019Annemarie van den Berg

Je werk op kantoor associeer je misschien niet meteen met duurzaamheid (tenzij je voor een duurzame club werkt). Toch kun je met eenvoudige aanpassingen je kantoorgedrag verduurzamen en daarmee de wereld veranderen. Hoe? We zetten het voor je op een rijtje.

1. De wereld veranderen door anders googlen

Hoe vaak zoek jij per dag even iets op via Google? Dat is vast meer dan je denkt. Maar wist je dat er ook toffe groene alternatieven voor Google zijn? Zoals ecosia, de zoekmachine die bomen plant. Het bedrijf schenkt 80 procent van zijn inkomsten aan de bescherming van het regenwoud via een samenwerkingscontract met het Wereld Natuur Fonds. Zo gemakkelijk kan het zijn!

2. Printen op een milieubewuste manier

Moet je iets printen? Kies dan voor een lettertype dat relatief weinig inkt nodig heeft. Ecofont is de duurzaamste, maar Calibri, Verdana en Arial verbruiken ook relatief weinig inkt. Print dubbelzijdig en lever je cartridge als hij leeg is in, bijvoorbeeld via www.eeko.com en/of doneer aan een goed doel.

3. Koffie uit je eigen (herbruikbare) mok

Ben je onderweg naar je werk en heb je zin in een bak koffie? Zorg dan dat je je eigen mok meeneemt, want wist je dat je al op meer dan 200 winkels op stations een korting van € 0,25 of meer krijgt als je je eigen koffiemok meebrengt? Zo gaat besparen en de wereld veranderen hand in hand!

4. Groen op kantoor

Letterlijk zorgen voor groen, in de vorm van planten op je kantoor, is een kleine moeite maar groot plezier! Het is bewezen dat groen je werkprestaties bevordert en goed is voor het zuurstofgehalte in de lucht door hun zuiverende werking. Weten welke planten je het beste kunt kiezen, check het hier.

Meer weten over de wereld veranderen?

Benieuwd naar nog meer manieren om op een laagdrempelige manier aan de slag te gaan met duurzaamheid? Bekijk onze tips voor een rechtvaardiger en duurzamer leven of lees meer over waar je bijvoorbeeld betaalbare eerlijke kleding kunt kopen.

5x duurzaam kamperen

Verhaal | 23-07-2020 | Maartje de Groot
Kamperen is al een milieubewust bezigheid, maar met deze vijf tips wordt kamperen echt duurzaam.

10 tips voor een groene kerk

Verhaal | 18-07-2020 | Tear
Heeft jouw kerk de mogelijkheid om na te denken over duurzame veranderingen? We geven zeven tips voor een groene(re) kerk.

Vanessa Nakate (23) werd uit de foto met Greta Thunberg geknipt

Verhaal | 02-07-2020 | Maartje de Groot
Maak kennis met de Oegandese Vanessa Nakate (23) die zich inzet voor het klimaat om zo haar continent en de wereld te redden.

12 simpele tips om te minderen met afval

Blog | 21-06-2020 | Hannah Westra
Wat zou jij doen om te minderen met afval?

Waarom ik op zoek ging naar trouwringen van eerlijk goud

Verhaal | 16-06-2020 | Hannah Westra
Toen we vorig jaar op zoek gingen naar onze trouwringen, wist ik één ding zeker: ze moesten verantwoord zijn. Dit is waarom.

Zo maak je zelf een duurzaam mondkapje

Verhaal | 26-05-2020 | Maartje de Groot
Vanaf 1 juni kunnen reizigers in het openbaar vervoer niet meer om (niet-medische) mondkapjes heen. Benieuwd hoe je zelf een duurzaam mondkapje maakt? Wij zochten het voor je uit.

Hoe zou jij de wereld veranderen als kantoortijger?