Een nieuw begin in vier Peruaanse dorpen

Blog | 07-12-2015

We zijn dit jaar begonnen met het werken in vier nieuwe dorpen en zijn erg enthousiast. We hebben God gevraagd om ons te leiden nu we ons werk uitbreiden en Hij heeft ons gebed verhoord.

In iedere nieuwe gemeenschap moet een grote hoeveelheid aan liefde gestopt worden. Door armoede en gebrek aan mogelijkheden zijn dit geen gemakkelijke plaatsen om te leven. Wij willen mensen helpen om de vicieuze cirkel van materiele en geestelijke armoede te doorbreken. Wij willen een positieve verandering brengen, die door God bewerkt wordt. Bid voor ons.

Vrouw onderweg in het bergland van Cajamarca

Barre omstandigheden

Eén van onze grootste zorgen is de klimaatverandering. Afgelopen jaar hadden we een regenseizoen met overstromingen en veel schade aan de gewassen. Dit heeft een negatieve invloed op al ons werk, omdat mensen niet in staat zijn om gezonde gewassen te verbouwen en onderhouden. Een goede oogst zorgt niet alleen voor voedsel voor het gezin, maar kan ook verkocht worden en zorgt dan voor inkomen. Met deze barre klimaatomstandigheden gebeurt dit echter maar zelden.

In ons werk richten we ons op dit moment vooral op het trainen van gemeenschappen in duurzame landbouwmethoden. Bid dat dit succes zal hebben en bid voor een grote wereldbeweging naar een meer duurzame leefstijl, zodat de negatieve gevolgen van klimaatverandering op de armsten van de wereld, verminderd worden.

Bidden

  • Bid voor de gezinnen die door de overstroming getroffen zijn: dat ze in staat zijn om snel te herstellen en Gods vrede ervaren in deze spannende tijden.
  • We hebben de laatste tijd veel nagedacht over de vraag hoe we goede naasten kunnen zijn. Bid dat de mensen in onze gemeenschappen bekend zullen staan om het liefhebben van elkaar.
  • Bid voor de jeugd van Peru. Bid dat ze niet betrokken raken bij criminaliteit en geweld, maar in plaats daarvan zich naar God toekeren en instrumenten worden van hoop en verandering. 

Wil je regelmatig bidden voor onze projecten? Meld je aan voor de gebedsbrief. Dan sturen we je elke twee maanden nieuwe gebedsonderwerpen.

Meer over het project

Vrouw toont zelfgemaakte sprei

Na jaren van gebed zien we nu de vruchten van Gods trouw. Warmis is naast ons komen staan en heeft ons geholpen met het starten van workshops. We zien nu dat er iets verandert. Nu ouders nieuwe vaardigheden leren, zoals het maken van handwerkproducten, die ze vanuit huis kunnen verkopen, kunnen gezinnen bij elkaar blijven.

Onze relatie met de mensen die naar de workshops komen, verdiept zich geleidelijk. Vaak raken we dan aan de prat over God. Veel mensen in Valle Verde kennen God niet, maar nu we meer gesprekken hebben, voel ik dat ze langzamerhand dichter bij de Heer komen.

Als ik kijk naar de verandering kijk n het leven van mensen, word ik herinnerd aan de woorden uit Filippenzen 4:13: “Ik ben tegen alles bestand door Hem die mij kracht geeft.”

Warmis is opgericht in 2001 door een groep van vrouwen, die begaan waren met de armoede op het platteland in Peru. De organisatie wil mensen helpen om zichzelf te ontplooien en te werken aan hun eigen ontwikkeling. Blijf bidden voor dit werk!