God kan ons veranderen als wij Hem de ruimte geven

Verhaal | 08-05-2018Tear

Toen Nathaniël bij de kerk aanklopte voor hulp, zag pastor Josephine Redeemed Gospel Church (RGC) in de sloppenwijk Pipeline een jongen met weinig eigenwaarde. ‘Maar door de jaren heen heb ik hem zien veranderen in een hoopvolle sterke vent.'

Bijbelstudie op emmers

Nathaniël en zijn vrouw hadden grote financiële zorgen en woonden in een krot. ‘Toen mensen van de kerk vroegen of er een zelfhulpgroep bij ons thuis kon samenkomen, aarzelden we zeer', vertelt Nathaniël. 'We hadden maar één kamertje en dat was onze slaapkamer, onze keuken en ons bedrijfje ineen. We hadden geen stoelen om op te  zitten. Zelf zaten we op omgedraaide emmers. Laten we ons niet schamen, zei ik tegen mijn vrouw.' 

Zelf aan de slag in de sloppenwijk

Door de zelfhulpgroep ontdekte Nathaniël dat God veel meer in hem zag dan hijzelf. Dat hij in staat was niet alleen aan zijn eigen problemen te werken, maar ook aan die van zijn wijk. Nathaniël: 'Ik werd geraakt door een bijbelstudie van pastor Josephine. Zij zei dat we geroepen zijn om een agent of change te zijn in onze eigen omgeving.’ Via pastor Josephine kon hij in de kerk aan de slag met kinderwerk en kon hij een opleiding volgen als onderwijzer. Nu, twaalf jaar later, is hij hoofdonderwijzer op een lagere school in de buurt.

'Ik zit niet meer op een emmer, maar op een bank'

Nathaniël is weg uit de sloppenwijk en woont nu met zijn vrouw en inmiddels twee kinderen in een klein appartementje een paar honderd meter verderop. Het is nog steeds knokken om rond te komen en de wijk waar ze wonen is onveilig. Zowel hij als zijn vrouw moeten fulltime werken. Maar Nathaniël is dankbaar. ‘Ik was werkloos, maar nu heb ik een baan. Ik zit niet meer op een emmer, maar heb nu een bank.’

Bidden

  • Dank God voor de manier waarop hij mensen als Nathaniël in hun kracht zet. 
  • Bid dat God Nathaniël gebruikt om anderen te bemoedigen om mee te gaan doen met de zelfhulpgroepen van RGC Pipeline.
  • Bid dat God pastor Josephine en haar team van RGC Pipeline blijft zegenen in het levensveranderende werk dat ze doen.

Dit is een van de voorbeeldprojecten waarmee we laten zien hoe wij werken en hoe wereldwijd mensenlevens veranderen dankzij donateurs van Tear. Word ook donateur en ontvang vier keer per jaar een update met een persoonlijk verhaal.  

Meer over het project

Vrouw tijdens project van de Redeemed Gospel Church

Positieve verandering in een sloppenwijk

Kenia (Afrika)
Dit project wil het leven van krottenwijkbewoners verbeteren, vooral van mensen die leven met hiv of aids.
Het positieve werk van de Redeemed Gospel Church in Kenia

Kinderclub in de sloppenwijk maakt kinderen weerbaar

Verhaal | 09-01-2020 | Annemarie van den Berg
Dankzij de trouwe steun van Tear-donateurs laat de Redeemed Gospel Church kinderen in de sloppenwijken van Naïrobi tot bloei komen.
Dominee Njeru

Wat heeft bijbelstudie te maken met het runnen van een boerderij?

Verhaal | 18-09-2019 | Tear
Dominee Njeru uit Kenia: 'Luisteren met een lege maag is lastig.'
Redeemed Gospel Church Kenia

‘Wat ik hier heb geleerd, neem ik mee terug naar Kenia!’

Verhaal | 12-06-2019 | Annemarie van den Berg
De Keniaanse Esther is een jonge vrouw met een grote missie. Onlangs was ze op bezoek bij NGK Maassluis.

Vrouwen in Mathare zitten niet bij de pakken neer

Verhaal | 17-07-2018 | Suzanna Blackmore
Hoe vind je kracht om op te staan als je in een uitzichtloze situatie leeft? Collega Suzanna Blackmore zag het in de sloppenwijken van Nairobi.

God kan ons veranderen als wij Hem de ruimte geven

Verhaal | 08-05-2018 | Tear
Nathaniël had weinig eigenwaarde toen hij aanklopte bij de kerk in zijn sloppenwijk. Inmiddels is hij een hoopvolle, sterke man.

‘Ik heb mijn doel ontdekt’

Verhaal | 11-01-2018 | Suzanna Blackmore
Alles is vies en grauw in de sloppenwijk Pipeline in Nairobi. Toch is er een en al bedrijvigheid. Peninah, bewoonster en ondernemer, vertelt hoe ze opstond uit armoede.