Groot gebrek aan voedsel en water in Nigeria

Persbericht | 26-07-2016Marieke Siderius

ZEIST- Miljoenen ontheemden in het noordoosten van Nigeria hebben dringend behoefte aan schoon drinkwater en voedsel. Door de gewelddadige conflicten van Boko Haram sloegen veel inwoners op de vlucht. Hulp blijft hard nodig. ‘Door de grote toestroom naar steden, is er een tekort aan water en voedsel’, zegt Martin Herlaar, manager internationale programma’s van Tear.

Meer dan zes jaar geleden begon het gewapende en gewelddadige conflict in Noordoost-Nigeria. Meer dan 20.000 inwoners zijn inmiddels gedood en meer dan 2 miljoen mensen zijn op de vlucht. Veel mensen zoeken hun toevlucht in de grote steden, waar een tekort aan voedsel en schoon drinkwater is. Markten zijn regelmatig het doelwit van bomaanslagen en de toegangswegen naar de steden zijn vaak gevaarlijk.

Tear voert een noodhulpprogramma uit in Nigeria sinds 2015. ‘Behalve aan drinkwater en voedsel is er ook een tekort aan toiletten en wasvoorzieningen, waardoor mensen vatbaar worden voor infecties.  De inwoners van Nigeria hebben onze hulp nodig om te overleven’, zegt Herlaar.

Voedselpakketten

Tot dusver heeft Tear bijna 25.500 ontheemden geholpen met voedselpakketten. Ook zijn 8 waterpompen geplaatst en 128 wasvoorzieningen geplaatst bij toiletten.

Hulp blijft nodig. Help je mee?

Noot voor de redactie

Tears noodhulp in Nigeria wordt medegefinancierd met fondsen van de Nederlandse overheid, via de Dutch Relief Alliance Joint Response for Nigeria. De Dutch Relief Alliance is een samenwerkingsverband van Nederlandse noodhulporganisaties.

Voor meer informatie over het noodhulpprogramma van Tear, zie www.tear.nl/nigeria . Voor vragen of verzoeken tot interviews kunt u contact opnemen met Marieke Siderius via msiderius@tear.nl of 030 69 69 600
 

Meer over het project

Ontheemde mensen in Nigeria

Noodhulp in Nigeria

Nigeria (Afrika)
In Nigeria lijden bijna 3 miljoen mensen aan voedseltekorten als gevolg van het geweld van Boko Haram.