Haïti, een jaar later

Nieuws | 05-10-2017Tear

Een jaar geleden raasde orkaan Matthew over Haïti. De orkaan liet een spoor van verwoestingen achter en 1,4 miljoen mensen hadden humanitaire hulp nodig. Als Tear zijn we dankbaar dat we in zo’n geval onmiddellijk hulp kunnen bieden, in afstemming met samenwerkingsverband Integral en (lokale partner) organisaties en kerken..  

558 voedselpakketten, 750  hygiënepakketten, 1500 pakketten voor een tijdelijk onderdak en 336 waterfilters. Dat is wat we het afgelopen jaar aleen al aan materialen hebben uitgegeven op Haïti. Daarnaast hebben we nog eens 250 gezinnen geholpen met landbouwtraining en het aanleggen van groentetuinen. Ook helpen we driehonderd arme gezinnen met de bouw van een nieuw permanent onderkomen. 

Martin Herlaar van Tear was voor de zomer nog op Haïti. Hij blikt tevreden terug: “Met de inkomsten die we van onze achterban ontvingen hebben we een bijdrage kunnen leveren aan het redden van levens en aan het herstel van een menswaardig bestaan".

God heeft mij gehoord

Elisemène Sanon (85) is een van de mensen die hulp ontving. Het is moeilijk voor te stellen, maar deze oude dame had na de orkaan geen bescherming meer tegen de regen. Haar huis was beschadigd en ze kon zich moeilijk droog houden. “Ik was zó verdrietig en overweldigd door mijn problemen. Soms vroeg ik of God mij bij zich wilde nemen. Ik was zo moe en op mijn leeftijd heb ik de energie niet meer om te vechten. Maar in de diepte van mijn ellende heeft God mij gehoord en Hij zorgde voor een nieuw dak boven mijn hoofd gezorgd. Ik kan mezelf nu weer warm houden als het regent, ook al hebben de muren nog wel wat aandacht nodig. Ik ben heel dankbaar voor de steun die ik kreeg!”

Headerfoto: World Concern

Meer over het project