Hoe de eerste kerk de hele samenleving veranderde

Verhaal | 03-05-2016Henkjan Verbree

Hoe zou het geweest zijn om bij de geboorte van de kerk te zijn? Duizenden mensen die zich direct lieten dopen en de Heilige Geest ontvingen. Een wonderlijke gebeurtenis die we ieder jaar met Pinksteren vieren!

De eerste christenen verkochten hun bezittingen en verdeelden de opbrengst onder de armen. Geloven en praktische hulp gingen hand in hand. Een krachtig getuigenis dat kerken 2000 jaar later nog steeds overal ter wereld uitdragen.

Sloppenwijk in Nairobi

600.000 opeengepakte mensen

Eén van deze kerken is de Redeemed Gospel Church in Mathare Valley, een sloppenwijk van Nairobi (Kenia). Hier wonen zo'n 600.000 mensen in kleine hutjes dicht op elkaar. De wijk is berucht vanwege de armoede, hoge kindersterfte en vele aidspatiënten. In deze moeilijke omstandigheden belanden veel inwoners in de prostitutie of criminaliteit.

De kerk werkt hard

Met steun van Tear werkt de Redeemed Gospel Church hard om zoveel mogelijk mensen een andere, betere toekomst te bieden. Zo wordt voorlichting gegeven over hiv en aids, krijgen ondervoede kinderen een maaltijd en worden buurtgenoten via spaargroepen geholpen om financieel op eigen benen te staan.

Help de kerk met uw gift!

De rol van de kerk in de samenleving is na al die tijd onveranderd belangrijk gebleven. Het werk van de Redeemed Gospel Church bewijst dit. Maar om hulp te kunnen blijven bieden, heeft ze uw steun nodig. Wilt u de kerken helpen hun levensveranderende werk te doen? Steun Tear dan vandaag met een gift. Alvast hartelijk dank!

Ondervoeding

Het sterftecijfer onder kinderen in de sloppenwijken van Nairobi is hoog. De Redeemed Gospel Church wil 100 ondervoede kinderen uit de gevarenzone halen met een voedings- en voorlichtingsprogramma.

Ziekenzorg

€20,-

Training van een gezondheidswerker die hulp verleent aan hiv-positieve mensen kost 20 euro. 

Ziekenzorg

Hiv is een groot probleem in de sloppen van Nairobi. De Redeemed Gospel Church wil dit jaar 1500 hiv-positieve mensen ondersteunen en 44 gezondheidswerkers trainen.

Spaargroepen

€56,-

Voor 56 euro helpen trainen we een persoon in het opzetten en begeleiden van spaargroepen.

Spaargroepen

De werkloosheid is hoog in de sloppenwijken. De Redeemed Gospel Church wil 125 mensen trainen in het opzetten en begeleiden van spaar- en leengroepen. Dan kunnen mensen bedrijfjes opzetten en daardoor financieel op eigen benen gaan staan.

Het positieve werk van de Redeemed Gospel Church in Kenia

Kinderclub in de sloppenwijk maakt kinderen weerbaar

Verhaal | 09-01-2020 | Annemarie van den Berg
Dankzij de trouwe steun van Tear-donateurs laat de Redeemed Gospel Church kinderen in de sloppenwijken van Naïrobi tot bloei komen.
Dominee Njeru

Wat heeft bijbelstudie te maken met het runnen van een boerderij?

Verhaal | 18-09-2019 | Tear
Dominee Njeru uit Kenia: 'Luisteren met een lege maag is lastig.'
Redeemed Gospel Church Kenia

‘Wat ik hier heb geleerd, neem ik mee terug naar Kenia!’

Verhaal | 12-06-2019 | Annemarie van den Berg
De Keniaanse Esther is een jonge vrouw met een grote missie. Onlangs was ze op bezoek bij NGK Maassluis.

Vrouwen in Mathare zitten niet bij de pakken neer

Verhaal | 17-07-2018 | Suzanna Blackmore
Hoe vind je kracht om op te staan als je in een uitzichtloze situatie leeft? Collega Suzanna Blackmore zag het in de sloppenwijken van Nairobi.

God kan ons veranderen als wij Hem de ruimte geven

Verhaal | 08-05-2018 | Tear
Nathaniël had weinig eigenwaarde toen hij aanklopte bij de kerk in zijn sloppenwijk. Inmiddels is hij een hoopvolle, sterke man.

‘Ik heb mijn doel ontdekt’

Verhaal | 11-01-2018 | Suzanna Blackmore
Alles is vies en grauw in de sloppenwijk Pipeline in Nairobi. Toch is er een en al bedrijvigheid. Peninah, bewoonster en ondernemer, vertelt hoe ze opstond uit armoede.