Ik geef door wat ik zelf gekregen heb

Blog | 22-04-2014

Mijn grootste verlangen is dat hiv-positieve mensen een kans krijgen om een toekomst op te bouwen. Ik weet wat zij doormaken, omdat ik zelf ook hiv-positief ben. Alle kennis en hulp die ik gekregen heb in de afgelopen jaren, wil ik doorgeven in mijn gemeenschap.

Ik ben 54 jaar oud en woon met mijn drie kinderen in de sloppenwijken van Mathare Valley, Kenia. Toen ik zwanger was van mijn derde kind, ontdekte mijn verloskundige dat ik hiv-positief was. Toen ik dit nieuws vertelde aan mijn man, verliet hij ons en kwam niet meer terug.

In die tijd waren er nog weinig medicijnen beschikbaar en waren er veel vooroordelen over mensen met hiv. Ik ben dankbaar dat de Redeemed Gospel Church mij heeft geholpen met medicijnen, voeding en morele steun.

Wat ik heb gekregen, wil ik graag doorgeven aan anderen. Het grootste gedeelte van mijn tijd besteed ik daarom aan zorg voor hiv-positieve mensen. Ik bezoek ze thuis, zoek ze op bij praatgroepen en geef trainingen en workshops. De gemeenschap ziet mij als een voorbeeld en daar ben ik trots op. Ik geloof dat wij samen een verschil kunnen maken in de strijd tegen hiv.

Gebed

Ik wil graag gebed vragen voor de mensen in Mathare Valley die hiv-positief zijn. Het is niet altijd gemakkelijk om aan medicijnen te komen. Bid dat medicijnen en steun beschikbaar blijven.

Meer over het project

Vrouw tijdens project van de Redeemed Gospel Church

Positieve verandering in een sloppenwijk

Kenia (Afrika)
Dit project wil het leven van krottenwijkbewoners verbeteren, vooral van mensen die leven met hiv of aids.