Kenneth bezoekt de jeugdclub

Blog | 03-06-2014

Ik heet Kenneth en ben vijftien jaar. Samen met mijn moeder woon ik in Huruma, een sloppenwijk in Nairobi. We wonen in een klein huisje. Elke zaterdag bezoek ik de jongerenclub van de kerk. Ik vind het fijn om daar te zijn.

Ik vind het leuk om naar de jeugdclub te gaan, omdat er veel speeltoestellen zijn en we samen voetballen. Ik ben hiv-positief, net als mijn moeder Ann. Er zijn maar een paar vrienden van mij die dat weten.  Mijn klasgenoten op school en de jongeren op de jeugdclub weten het niet, omdat ik bang ben dat ze me gaan uitlachen als ze het weten.

God geeft ons een nieuwe dag

Ik vind het fijn om naar de kerk te gaan, omdat ik ervan houd om God te aanbidden. Ik vraag God of hij ons wil zegenen en wil helpen.  Ik zie dat Hij ons zegent, omdat Hij ons elke dag weer een nieuwe dag geeft om te leven.

De Redeemed Gospel Church organiseert clubs voor jongeren als Kenneth, waar ze samen leuke dingen doen en ook dingen leren. Ze krijgen bijbellessen en gezondheidsvoorlichting en ze sporten samen.  Op de club krijgen ze ook begeleiding bij persoonlijke problemen en in de jongerengroepen wordt gepraat over thema’s als drugs, zwangerschap, relaties en beroepskeuze.