Noodhulp na overstromingen Peru

Nieuws | 20-04-2017Willem Klaassen

Tear geeft noodhulp in Peru. De bevolking van Peru kampt met de gevolgen van extreme regenval. Door overstromingen en modderstromen langs de hellingen van de Andes zijn meer dan 120.000 mensen direct getroffen. Meer dan 14.000 huizen zijn ingestort en een dito aantal is door de schade niet meer bewoonbaar. Ook werden scholen, ziekenhuizen, wegen en bruggen verwoest of beschadigd.  Sinds december hebben de overstromingen 91 levens geëist. 

De hulp van Tear

Tear heeft 19.000 euro ter beschikking gesteld aan partner Paz y Esperanza voor hulp aan families in het zwaar getroffen Tumbes, op de grens met  Ecuador. Hier zijn 800 families hun huis kwijt. 

De 300 meest kwetsbare families (ongeveer 1500 mensen), ontvangen een waterfilter, een voedselpakket met lang houdbare levensmiddelen, een toilet, deken(s) en schoolmaterialen voor kinderen. Verder een klamboe, een anti-muskietenmiddel, zeep en een emmer.Met name het waterfilter en de artikelen voor de hygiëne zijn komende tijd van belang bij het tegengaan van besmettelijke ziekten.

Bij het verlenen van noodhulp werkt Paz y Esperanza nauw samen met de lokale overheid, met lokale organisaties en met lokale kerken, die zich nauw betrokken voelen met de slachtoffers en hun hulp aanbieden.

Tear werkt al een aantal jaren samen met Paz y Esperanza in een project dat huiselijk en seksueel geweld bestrijdt. Dit project wordt uitgevoerd in Santa Cruz.