Opluchting in Nepal

Blog | 17-05-2016Raj Kumar Rayamahji

De nieuwe Nepalese grondwet overheerst hier nog steeds het nieuws. De politieke situatie blijft gespannen, omdat de politieke partijen geen overeenstemming kunnen bereiken over hoe het moet worden. Toch is het leven een stuk gemakkelijker geworden. Na vier maanden is de blokkade aan de grens met India opgeheven. Allerlei producten, zoals brandstof, zijn weer beschikbaar.

Gedurende de blokkade was vooral benzine niet beschikbaar of onbetaalbaar. Onze partnerkerken vonden het erg moeilijk om hun projecten draaiende te houden, omdat het gebrek aan brandstof het reizen tussen de gemeenschappen bijzonder lastig maakte. Ondanks dit probleem zijn er toch een aantal resultaten behaald.

Een nieuw pad verbindt mensen

In Salyan heeft de Green Pasture Church een voetpad aangelegd over een erg moeilijk terrein. Door dit pad zijn 90 gezinnen verbonden met de lokale gemeenschap. Dankzij dit project is het zoveel gemakkelijker geworden voor gezinnen om water te verzamelen en hun kinderen naar school te laten gaan.

Meer inkomen

De Massiha Church in Dhanusha en de Bersewa Church in Kanchanpur hebben beiden hun lokale gemeenschap geholpen bij het verwerven van inkomen. Dankzij de Massiha Church zijn 6 vrouwen getraind als naaister en zij kunnen nu hun brood verdienen door kleren te maken en te herstellen. Intussen zijn er 5 gezinnen in Kanchanpur gestart met het fokken van biggen dankzij het project van de Bersewa Church.

Huiswerkgroep

Ten slotte willen we graag nog iets met jullie delen over één van de projecten van de Shanti Niwas Church in Bardia. Deze kerk zag een dringende noodzaak voor onderwijs in de gemeenschap. Vooral onder degenen die slachtoffers waren van de laatste overstromingen. Voor kinderen die door deze overstromingen getroffen waren zijn ze na schooltijd een gratis huiswerkgroep gestart. Tot nu toe zijn er positieve resultaten. Door de huiswerkgroep is de opkomst op school verbeterd.

Hartelijke groeten van Sagoal. Bedankt voor jullie gebed en steun voor ons werk met lokale kerken in Nepal.

Raj Kumar Rayamahji

Bidden

Dank God dat de blokkade aan de grens tussen India en Nepal is opgeheven.

Bid voor vermindering van de politieke spanningen en voor Gods wijsheid en leiding voor de politici.

Bid voor ons werk met de leefgemeenschappen; dat we in staat zullen zijn om aan hun noden tegemoet te komen en dat we vruchten op ons werk zullen zien.

Wil je regelmatig bidden voor het werk van Tear? Meld je aan voor de gebedsbrief

Meer over het project

Plattelandsontwikkeling in Nepal

Nepal (Azië)
Dit project helpt gemeenschappen in Nepal om samen kleine projecten op te zetten.