Saamhorigheid in tijden van crisis

Nieuws | 19-03-2020Tear

Tear maakt zich zorgen over de uitbraak van het coronavirus, dichtbij en ver weg. We horen de verhalen van zieke mensen om ons heen, zien hoe de zorg onder druk staat en ervaren in onze eigen omgeving zelf ook de gevolgen van het virus. Daarbij zijn we fysiek afgesloten van vrienden, familie en collega’s. Dat geldt voor ons in Nederland, maar bijvoorbeeld ook in Oeganda en Bangladesh. Wat bijzonder is, is dat we hierin niet alleen zijn. Niet in Nederland, maar ook niet in de wereld. Samen kunnen we meer aan dan we denken.  

Steun onze projecten zodat we kunnen helpen waar nodig >> 

Een krachtige kerk is van levensbelang voor jonge gezinnen en eenzame ouderen.

De kracht van de kerk

In Nederland zien we bijzondere initiatieven ontstaan, vaak vanuit de kerk. Een krachtige kerk is van levensbelang voor jonge gezinnen en eenzame ouderen. En dat is waar Tear in gelooft. Niet alleen, maar samen een beweging vormen van mensen die het goede doen. En we vragen om én zien daarin de steun van God, zoals Jezus ons leerde.  Wat ons bemoedigt is de volgende bijbeltekst uit Jesaja: Moet je door het water gaan - ik ben bij je; of door rivieren - je wordt niet meegesleurd. We geloven ook dat we al onze zorgen en gedachten over deze situatie in gebed bij God mogen brengen.  
 
Vooralsnog kunnen de internationale projecten van Tear doorgang vinden. Het belang van goede hygiëne is groot, daar zijn we ons zeer van bewust. We volgen de richtlijnen van het RIVM. Tot 6 april: 

  • zijn reizen naar het buitenland opgeschort en vanuit het buitenland naar Nederland; 
  • zijn alle door ons georganiseerde evenementen afgelast. Dat geldt ook voor evenementen met minder dan honderd deelnemers, zoals de jongerenactiviteiten van Nacht Zonder Dak;  
  • Happietaria Nijmegen, het pop-up studentenrestaurant, is per direct gesloten en Happietaria Rotterdam is uitgesteld. 

Bovendien werken de medewerkers van Tear sinds vrijdag 12 maart tot nader order thuis. Ons kantoor is gesloten, maar we zijn wel bereikbaar op de manieren die je van ons gewend bent. 

Meer weten over het effect van het coronavirus op ontwikkelingslanden en het werk van Tear? Lees onze liveblog hier.

We maken ons zorgen over de landen waar we werken. Het coronavirus heeft ook daar heel veel impact. Steun je onze projecten zodat we kunnen helpen waar nodig?

Martha Zonneveld: ‘Honger is een afschuwelijke ramp die zich voltrekt naast de dreiging van corona’

Verhaal | 03-07-2020 | Hannah Westra
Met Tear zijn we actief betrokken bij mensen die op dit moment nog middenin een lockdown zitten. Martha Zonneveld, noodhulpcoördinator bij Tear: ‘In sommige landen begint de...

Beter bestand tegen de coronacrisis dankzij de lokale kerk

Verhaal | 22-06-2020 | Annemarie van den Berg
Via lokale kerken mensen zelf uit armoede laten opstaan. Het werkt! Juist in deze coronacrisis zien we dat deze gemeenschappen beter bestand zijn tegen de gevolgen.
Babyslofjes

Kraamtijd in lockdown: net bevallen en geen inkomen meer

Verhaal | 22-06-2020 | Tear
Ineens ziet de kraamtijd er door het coronavirus heel anders uit dan dat we gewend zijn. Maar voor de 25-jarige Kabita en haar man is de kraamtijd levensbedreigend geworden.
Corona Noodhulpfonds

Steun het Corona Noodhulpfonds

Nieuws | 12-06-2020 | Tear
Het coronavirus is overal. Op dit moment zijn er al honderdduizenden mensen overleden. We maken ons grote zorgen, juist ook in ontwikkelingslanden.
Diana Simumpande / Unsplash

Christelijk Noodhulpcluster roept op tot gebedszondag voor de wereld

Nieuws | 05-06-2020 | Suzanna Blackmore
Het Christelijk Noodhulpcluster roept kerken op om zondag 28 juni extra tijd te nemen voor gebed voor de wereld.
zelfhulpgroep Tear

'Is al het harde werk voor niets geweest?'

Verhaal | 04-06-2020 | Tear
Voor haar zakelijke successen heeft Nitagwa hard moeten werken, want ze kent ook armoede. Nu lijkt door corona alles voor haar ogen in te storten. 'Is al het harde werk voor...