Tear lanceert sportieve 10-daagse challenge ‘The Climb’

Nieuws | 19-05-2020Tear

Tear lanceert de 10-daagse sportieve challenge ‘The Climb’. Deelnemers beklimmen bergen op hun eigen trap en helpen daarmee de meest kwetsbare mensen te beschermen tegen de gevolgen van de coronacrisis. Tear-directeur Minella van Bergeijk: ‘Corona leert ons dat omkijken naar een ander nodig is om samen uit de crisis te komen. Met The Climb gaan we nog een stapje verder.’

Steun één van de teams die meedoet met The Climb, bijvoorbeeld de Open Thuis Gemeente in Drachten >>

Tear wil door middel van de challenge Nederlanders aanmoedigen om zich actief in te zetten voor vergeten crisisgebieden, waar nu door de maatregelen tegen corona een crisis op een al bestaande crisis komt. Met het sponsorgeld dat deelnemers ophalen door het beklimmen van hun eigen trap deelt Tear voedselpakketten, water en zeep uit en geeft de ontwikkelingsorganisatie voorlichting en medische hulp.

Hulp voor mensen die het hardst worden geraakt

Ondanks dat Nederland nu ook door een crisis gaat, blijft Tear het belangrijk vinden om wereldwijd hulp te bieden aan de miljoenen kwetsbare mensen die nu het hardst worden geraakt. Door de lockdown kunnen veel mensen in ontwikkelingslanden geen geld meer verdienen en dus ook geen eten kopen. Hierdoor is honger een grote dreiging. Van Bergeijk: 'Terwijl wij hier langzaam maar zeker weer proberen op te klimmen uit de crisis, is er in veel ontwikkelingslanden sprake van een crisis op een al bestaande crisis. Juist voor die vergeten crisissen willen we met The Climb aandacht vragen.'

Geld ophalen voor vergeten crises

Deelnemers halen geld op voor het Corona Noodhulpfonds. Voorafgaand en tijdens de challenge The Climb deelt Tear indringende verhalen, bijvoorbeeld uit Bangladesh, waar honderduizenden Rohingya in vluchtelingenkampen verblijven. Ook verhalen uit onder meer Colombia, Haïti, Congo, Oeganda en Libanon komen voorbij. 

Zo krijgt bijvoorbeeld Congo te maken met de coronacrisis boven op het herstel van Ebola en worden er in Oeganda veel sloppenwijken officieel op slot gedaan. Door de toenemende spanning en het toenemend aantal mensen in de sloppenwijken neemt daar de kans op meer geweld en vechtpartijen toe. Dit levert vaak heftige situaties op. Tear verleent juist op die plekken hulp waar dat het hardst nodig is. En daar is jouw hulp bij nodig. 

De 10-daagse challenge begint op donderdag 11 juni en sluit op 20 juni af met een live-event waar deelnemers samen de laatste loodjes afleggen.

Hoop voor vluchtelingen in Libanon

Verhaal | 22-07-2020 | Tear
In Libanon raken vluchtelingen in de problemen, doordat ze geen geld meer hebben voor voedsel. Zusterorganisatie Tearfund biedt hulp. Lees hier hoe...

Rikkert Zuiderveld & Reinier Sonneveld: ‘Mocht je vallen, dan word je toch wel opgevangen’

Verhaal | 13-07-2020 | Tear
Minella van Bergeijk gaat in gesprek met Rikkert Zuiderveld en Reinier Sonneveld over meebuigen in de storm.

10x wat we leerden in 2020

Verhaal | 13-07-2020 | Tear
De coronacrisis bracht veel mensen ook rust. Tear geeft tien tips om die rust vast te houden.

Martha Zonneveld: ‘Honger is een afschuwelijke ramp die zich voltrekt naast de dreiging van corona’

Verhaal | 03-07-2020 | Hannah Westra
Met Tear zijn we actief betrokken bij mensen die op dit moment nog middenin een lockdown zitten. Martha Zonneveld, noodhulpcoördinator bij Tear: ‘In sommige landen begint de...

Beter bestand tegen de coronacrisis dankzij de lokale kerk

Verhaal | 22-06-2020 | Annemarie van den Berg
Via lokale kerken mensen zelf uit armoede laten opstaan. Het werkt! Juist in deze coronacrisis zien we dat deze gemeenschappen beter bestand zijn tegen de gevolgen.
Babyslofjes

Kraamtijd in lockdown: net bevallen en geen inkomen meer

Verhaal | 22-06-2020 | Tear
Ineens ziet de kraamtijd er door het coronavirus heel anders uit dan dat we gewend zijn. Maar voor de 25-jarige Kabita en haar man is de kraamtijd levensbedreigend geworden.