Tear is op zoek naar een Directeur - Bestuurder

Vacature | 28-01-2019Tear

Wat ga je doen

Als Directeur-Bestuurder ben je de inspirerende voorvrouw of -man van een team van ruim veertig medewerkers, die zich met elkaar inzetten voor de missie van Tear. Je zorgt ervoor dat het team kan focussen op de geselecteerde programma’s en coacht de medewerkers in de decentrale aanpak van organiseren en ontwikkelen die recent vorm heeft gekregen. Dat doe je dienend en trefzeker. Naar buiten toe ben je actief aanwezig in de netwerken van organisaties waar Tear mee samenwerkt, in Nederland en in het buitenland. Binnen de familie van Tear-organisaties wereldwijd neem je een verbindende positie in en werk je aan een krachtenbundeling vanuit de gezamenlijke identiteit en opdracht. Op het gebied van fondsenwerving weet je private en publieke partijen aan Tear te binden en breng je balans aan tussen noodhulp en de structurele hulp die Tear biedt. Samenvattend ben je eindverantwoordelijk voor het bereiken van de gestelde doelen en het goed functioneren van het netwerk van Tear. Je legt verantwoording af aan de Raad van Toezicht.

Wat breng je mee

  • Je hebt een relevante academische opleiding of gelijkwaardig denk- en werkniveau.
  • Je leeft en werkt vanuit een actieve christelijke levenshouding.
  • Je hebt een brede en strategische visie op de positie van Tear.
  • Je bent een stevige persoonlijkheid en het gezicht van Tear in het netwerk van hulp- en ontwikkelingsorganisaties.
  • Je bent een inspirerende leider die weet wat dienen en doorpakken is.
  • Je hebt verstand van en ervaring met het toepassen bedrijfskundige principes.
  • Je kunt mensen en organisaties leiden en ontwikkelen.
  • Je hebt internationale werkervaring bij een hulporganisatie of een internationale samenwerkingsorganisatie.
  • Je bent bekend met de Goede Doelensector.

Arbeidsvoorwaarden Directeur - Bestuurder

Tear biedt een marktconform pakket arbeidsvoorwaarden, passend bij de sector en identiteit van de organisatie (maximaal € 5827,- bruto per maand).

Informatie en reactie 

Voor meer informatie kun je contact opnemen met drs. J. Visser (janvisser@hoekconsultants.nl / 0317-744050). Je sollicitatie zien wij graag voor 18 februari tegemoet via www.hoekconsultants.nl.

Over Tear

Al ruim veertig jaar helpt Tear mensen zelf op te staan uit armoede en onrecht. We bieden hulp via lokale organisaties en kerken in Afrika, Azië en Latijns-Amerika. Wij sluiten altijd aan bij de eigen plannen en dromen van mensen ver weg en dichtbij. We moedigen ze aan die met eigen middelen en talent waar te maken. We bouwen aan weerbare communities en waar nodig vullen wij aan. Wij zien recht doen als een opdracht van God en dus helpen we waar we kunnen, ongeacht ras, sekse, nationaliteit of geloof. We geloven dat recht doen ver weg, dichtbij begint. Want wat wij doen in ons dagelijks leven werkt wereldwijd door. Tegelijkertijd moedigen we mensen aan om hier het verschil te maken in hun dagelijks leven. Dit doen we door middel van initiatieven als de Veertigdagenkalender, Nacht Zonder Dak, Happietaria en The Justice Conference.