Tear steunt Zuid-Soedanese vluchtelingen in Noord-Oeganda

Nieuws | 06-01-2017Willem Klaassen

Steeds meer mensen uit Zuid-Soedan vluchten naar buurland Oeganda. Het afgelopen halfjaar hebben vooral veel vrouwen en kinderen een veilig heenkomen gezocht voor het etnisch geweld in hun jonge vaderland.  Dagelijks komen er nieuwe mensen bij.  Tear geeft steun aan deze vluchtelingen in Noord-Oeganda via de Pentecostal Assemblies of God (PAG), een partner met wie we al jaren samenwerken.

Centraal waterpunt in vluchtelingenkamp Rhino

Wanneer de vrouwen en kinderen na een lange, moeizame en gevaarlijke vluchtroute arriveren in een vluchtelingenkamp, hebben ze vooral gebrek aan goede voeding, drinkwater, hygiënsche voorzieningen en een redelijk onderdak.

De hulporganisaties hebben - in overleg met de overheid - de taken onderling verdeeld. PAG heeft op zich genomen om hulp te geven op het gebied van hygiëne en geeft bovendien psychologische ondersteuning.

Tear helpt

De hulp van Tear wordt gegeven in een groot vluchtelingenkamp met de naam Rhino, vlakbij het stadje Arua. Het project bereikt vooral de meest kwetsbare vrouwen en meiden. Met de steun van Tear ontvangen 1500 vrouwen en meisjes wasbaar maandverband, 2000 mensen krjgen gezondheidsvoorlichting en 200 getraumatiseerde mensen krijgen psychosociale hulp.

Meer over het project