Transformatie in Oeganda

Blog | 17-10-2013Willem Klaassen

Tearpartner Pentecostal Assemblies of God (PAG) werkt al ruim 10 jaar in Oost-Oeganda op een bijzondere manier aan de toerusting van kerken. Lokale kerken leren hun visie te delen met hun gemeenschap om de problemen die er zijn, aan te pakken, gebruikmakend van de hulpbronnen die binnen de gemeenschap aanwezig zijn.

Een prachtig voorbeeld van de transformatie die dan plaatsvindt, zag ik bij mevrouw Lois Apio. Lois, die haar man 7 jaar geleden verloor, is moeder van 9 kinderen. Als behoevende weduwe heeft  Lois  geleerd om zelf in actie te komen:  ze heeft letterlijk haar handen uit de mouwen gestoken als boerin.  Bij een kortstondig bezoek aan haar bedrijf laat ze trots haar uitbundig groeiende gewassen zien (cassave, zoete aardappels, fruit en groentes), die nu voor voldoende voedsel  zorgen voor haar gezin. Wat overtollig is, verkoopt ze op de lokale markt.  Ook in haar kerkelijke gemeenschap is ze actief geworden: ze leidt nu de zelfhulpgroep voor weduwen. Ook helpt ze haar buren; een vrouw die leeft met hiv wordt nu door Lois thuis opgezocht en gesteund..

Het werk van Pentecostal Assemblies of God verbindt lichamelijke, emotionele, intellectuele, sociale en geestelijke behoeften. Kwetsbare groepen ontdekken wat hun eigen mogelijkheden zijn en ontdekken welke hulpbronnen voorhanden zijn. Mensen krijgen zelfvertrouwen en komen in actie om hun kwaliteit van leven te verbeteren.

Meer over het project

Kerk en gemeenschap in actie

Oeganda (Afrika)
Pentecostal Assemblies of God (PAG) traint kerken en gemeenschappen om positieve verandering te brengen in hun dorp.