Uitleven

Blog | 15-06-2015Jaap Ophoff

Ik zit in het vliegtuig en ben nu al blij dat ik mee ben op de voorgangersreis. Ik merk dat ik mijn werk in Zwolle goed kan loslaten. Onderweg naar het vliegveld met de andere deelnemers uit Zwolle Vincent en Gea sprak ik zomaar mijn eerste blog uit. 

Dat ik helemaal niet zo van blogs ben. Het gaat niet om blogs en toespraken, maar om doen. Om leven of uitleven. Daarom zouden bloggers praktijkmensen moeten zijn. Geen theoriebloggers met mooie ideeën en een theologische finetuning, maar mensen die de praktijk kennen uit eigen ervaring. 

Voorbeelden

Jezus leefde zijn boodschap uit. Dat ga ik in Oeganda zien bij volgers van Jezus. We hebben voorbeelden nodig. Heel concreet van mensen die hun agenda hebben veranderd. Zoekend en ontdekkend spannende dingen gaan doen. Hoe meer blogs je schrijft hoe meer mensen je mogen vragen: hoe ziet dat er uit in jouw eigen leven? Ik schrijf vast nog meer deze week. Dus mag je deze vraag ook aan mij stellen.

Jaap Ophoff neemt deel aan de voorgangersreis van Tear. Hij is predikant in de Gereformeerde Kerk Vrijgemaakt in Zwolle-Noord. Ook is hij één van de leiders van het missionaire initiatief ZwolleZoekt.