Utrecht, wat ben je mooi in crisistijd

Blog | 20-05-2020Annelieke Bouman

Onze steden en dorpen zijn nog nooit zo leeg en stil geweest. Maar tegelijkertijd bruist het als nooit tevoren. Niet op de terrassen of in de winkelstraten, maar in de harten van al die mensen die in deze crisistijd klaarstaan voor een ander. In de reeks ‘Stad, wat ben je mooi in crisistijd’ delen we steeds een aantal initiatieven die de wereld een stukje mooier maken.

Vandaag in deel 1: Utrecht.  

Gratis voedsel voor dak- en thuislozen  
Veel van de plekken waar dak- en thuislozen terecht konden voor voedsel, zijn door de maatregelen van de overheid gesloten. Daarom delen de vrijwilligers van politiek-cultureel centrum ACU elke avond maaltijden uit. Mooi! 
Lees meer

Horecaondernemer fietst 150 km in hartjesvorm voor corona-onderzoek  
Horecaondernemer Rob Okhuijsen fietste ‘een hartje’ van 150 km in de regio Utrecht om daarmee geld in te zamelen voor corona-onderzoek in het UMC Utrecht.  Na de lange rit mocht hij een cheque van ruim 2300 euro overhandigen aan het UMC. Prachtig!  
Lees meer 

#coronahulp en #coronahulp030  
Hulp vragen of aanbieden via Twitter? Dat kan natuurlijk ook! Via de hashtags #coronahulp en #coronahulp030 kom je in verbinding met andere Utrechters. Je kunt bijvoorbeeld iemand helpen met boodschappen doen of zelf hulp vragen als je een lift nodig hebt.  
 Lees meer 

Heerlijke maaltijden voor zorgpersoneel 
Smulders Kookt en Restaurant Rhodos ondersteunen het zorgpersoneel met heerlijke maaltijden. Inmiddels is er meer dan 5600 euro gedoneerd, oftewel 940 maaltijden.  
 Lees meer 

Een gekleurde bemoediging op afstand  
Wie op Bevrijdingsdag uit het raam keek van een verzorgingshuis in Utrecht Overvecht werd verrast door vrolijke teksten en afbeeldingen van stoepkrijt; een verrassing voor de Utrechtse ouderen en hun zorgverleners. De vrijwilligers van Serve the City zorgden met deze actie voor een grote glimlach. 
Bekijk meer

Even je verhaal kwijt  
Misschien ervaar je wel stress en angst in deze tijd. Wordt de zorg voor je gezin je even te veel of maak je je veel zorgen. Psycholoog Annerieke biedt gratis videobelafspraken aan en biedt zo een luisterend oor. Hebben we dat allemaal op z’n tijd niet even nodig? 
Lees meer

Ben jij andere mooie initiatieven in Utrecht tegengekomen? Laat het ons weten op onze Facebookpagina

Headerfoto: Jonne Mäkikyrö​
Afbeelding 'hartje': Rob Okhuijsen 
Foto stoepkrijt: Serve the City Utrecht

Zo maak je zelf een duurzaam mondkapje

Verhaal | 26-05-2020 | Maartje de Groot
Vanaf 1 juni kunnen reizigers in het openbaar vervoer niet meer om (niet-medische) mondkapjes heen. Benieuwd hoe je zelf een duurzaam mondkapje maakt? Wij zochten het voor je uit.

Dit is waarom Anna Laura 1600 keer de trap oploopt in 3 weken

Verhaal | 25-05-2020 | Tear
Anne Laura beklimt de Kilimanjaro voor mensen in nood.
Photo: Will Boase - Tear

In Haïti bedachten ze deze innovatieve manier om handen te wassen

Verhaal | 22-05-2020 | Tear
Hoe kun je toch je handen wassen als er geen kraan in de buurt is?

'Grote zorgen om explosie van coronabesmettingen door orkaan Amphan'

Verhaal | 20-05-2020 | Tear
Orkaan Amphan raast over India en Bangladesh. Inwoners proberen in veiligheid te komen. Maar dan is daar ook nog corona...

'Een orkaan van dit kaliber is heel angstaanjagend'

Nieuws | 20-05-2020 | Mirjam Croes
Orkaan Amphan raast door het zuiden van India en Bangladesh. De eerste schade is al gemeld.

Wat als je écht op jezelf bent aangewezen?

Verhaal | 19-05-2020 | Suzanna Blackmore
In Zuid-Soedan leven mensen al jarenlang met de dreiging van droogte, honger, ziekte en oorlog. Het contrast met de wijze waarop Nederland nu omgaat met de uitbraak van het...