Yanelli heeft grote dromen

Verhaal | 11-01-2018Mirjam Croes

Yanelli is slim, nieuwsgierig en heeft grote dromen. ‘Ik wil veel leren. Als ik groot ben, wil ik verpleegkundige worden. Ik wil alle zieke kinderen in Aylambo beter maken.’

Yanelli gaat naar de basisschool en zit in groep vier. Ze is het dochtertje van pastor Andres en zijn vrouw Maria, de drijvende kracht achter veel positieve veranderingen in Aylambo. Maria werkt iedere dag als wasvrouw in de stad om het schoolgeld en de schoolspullen voor Yanelli te kunnen betalen. 

Yanelli, die voorheen zeer slechte cijfers had, is nu één van de beste leerlingen van de klas.

Te weinig geld voor goed onderwijs 

Enige tijd geleden ontdekte Tear-partner Warmis tijdens een ouderbijeenkomst in Aylambo dat veel kinderen, waaronder Yanelli, waarschijnlijk zouden blijven zitten. Ouders vreesden dat de school geldverspilling was en overwogen hun kinderen eraf te halen. Terwijl goed onderwijs in arme gemeenschappen juist zo belangrijk is om kinderen in staat te stellen uit armoede te ontsnappen. 

Door ondersteuning de beste van de klas 

Warmis zocht contact met de school en kwam erachter dat de leraren niet de tijd en de middelen hadden om goede lessen te kunnen geven. Samen met de school zorgde Warmis dat er nieuwe lesplannen kwamen. Ook regelden ze extra studiebegeleiding. Yanelli, die voorheen zeer slechte cijfers had, is nu één van de beste leerlingen van de klas. En wat nog mooier is, geen van de leerlingen uit haar klas blijft zitten dit jaar! 

Lees meer over het project in Peru >>

Bid u mee? 

  • dat Yanelli haar droom om verpleegkundige te worden waar kan maken. Dank God dat zij een hart heeft om anderen in haar dorp te willen helpen;
  • dat meer kinderen op het platteland van Peru goed onderwijs kunnen krijgen;
  • vraag God om Maria, Yanelli’s moeder, te zegenen. Ze werkt zo hard om haar dochter de beste kansen te kunnen geven.

Meer over het project