Bangladesh

Projects

Noodhulp Rohingya-vluchtelingen Bangladesh

Tear biedt, in samenwerking met lokale hulporganisatie Christian Commission for Development in Bangladesh (CCDB), noodhulp aan de Rohingya in...

Gebedspunt

Bid voor de Rohingya-vluchtelingen in Bangladesh

27-03-2018 | In de afgelopen maanden zijn ongeveer 690.000 bewoners van Rakhine State, veelal Rohingya, gevlucht naar Bangladesh. Zij wonen heel dicht op elkaar in enorme vluchtelingenkampen in het oosten van Bangladesh. Met name de gezondheidssituatie in de kampen is op dit moment erg zorgelijk met de recente uitbraak van difterie.

Tear werkt in afstemming en samen met leden van het Christelijk Noodhulpcluster onder meer aan het bouwen van toiletten en het schoonhouden van de sanitaire voorzieningen in vluchtelingenkampen. 

Rohinya vrouwen en meisjes zijn dubbel slachtoffer van de crisis. Jonge tienermeisjes worden bijvoorbeeld in de kampen geronseld voor de seksindustrie, veel vrouwen zijn in Myanmar slachtoffer geweest van verkrachting.  Diegenen die hun verhaal doen zijn hun leven niet zeker en worden door lokale onderzoekscommissies niet serieus genomen.

​Bid voor de gezondheidssituatie van vluchtelingen in de kampen. De sanitaire voorzieningen zijn heel slecht en er is recent difterie uitgebroken. 

Bid voor de betrokken overheden, humanitaire werkers in Cox’s Bazar, kerken in Myanmar, voor alle slachtoffers van dit onrecht en voor vrede. Bid voor de medewerkers van Tear en partner CCDB. Voor goede samenwerking in het team, voor goede contacten met de vluchtelingen en voor een goede samenwerking met de overheid en andere hulporganisaties.

Dank dat er toestemming van de overheid van Bangladesh is voor zowel de uitvoer van het noodhulpprogramma als het openen van een kantoor in het oosten van het land. Dit kantoor gaat zowel de Rohingyavluchtelingen als de lokale bevolking ondersteunen en heeft een registratie gekregen voor maar liefst vijf jaar.

Reacties