Kerken in beweging voor gerechtigheid in Zimbabwe

Bisschop Ancelimo helpt kerken om zich uit te spreken tegen onrecht en mensenrechtenschendingen in zijn land.
Land
Partnerorganisatie
Tearfund
Projectnummer
2019040

Zimbabwe is een land met veel corruptie, politiek wanbeleid en een slechte economische situatie. In het midden van dit onrecht was de kerk grotendeels stil. Bisschop Ancelimo wil dit veranderen. Zijn visie is dat kerken zich gaan inzetten voor transformatie van hun land. Met zijn organisatie Zimbabwe Divine Destiny (ZDD) helpt hij de kerk om zich uit te spreken tegen onrecht, bijvoorbeeld door middel van vreedzame demonstraties. 

Niet zonder gevolgen

De bisschop heeft al meerdere keren in de gevangenis gezeten vanwege zijn streven naar gerechtigheid. Maar zijn passie groeit juist naarmate het onrecht in zijn land groeit. Ook laat hij zich niet tegenhouden door zijn visuele beperking – hij is blind. Hij blijft zich uitspreken voor mensen in Zimbabwe die geen stem hebben. 

U kunt, bijvoorbeeld via Connected Church, bijdragen aan het werk van Bisschop Ancelimo, door geld in te zamelen en te bidden voor het Inspired Individuals-programma. Deelnemers aan het Inspired Individuals-programma zijn pioniers en sociale ondernemers die het vermogen hebben om landen te transformeren. Maar zonder ondersteuning en begeleiding lopen ze het risico om op te branden vanwege de druk of te verzanden in hun werk. Wij ondersteunen hen daarom met een drie jaar durend leiderschapstrainingsprogramma, waarin we mensen zoals bisschop Ancelimo persoonlijk coachen, financieel ondersteunen en trainen. 

Effectiever werken

Tear gelooft dat deze Inspired Individuals door ondersteuning hun talenten nog beter kunnen ontplooien en effectiever kunnen werken. Daardoor zijn ze in staat om blijvend bij te dragen aan de verandering van mensenlevens, het mobiliseren van kerken en het beïnvloeden van beleid in hun land.

Downloads

Flyer Connected Church Ancelimo (574.95 KB)

Inspired Individuals

Lees meer over het werk van bisschop Ancelimo of één van de andere Inspired Individuals.

Meer weten? Neem contact op met:

T 030 69 69 600 | E nstam@tear.nl