Doe mee met jouw kerk

Lokale kerken zijn een uniek instrument om verandering te brengen in het leven van mensen die in armoede leven. Ook jullie kerk kan meedoen.

Kerk op Java

De kerk staat centraal

Nederland telt duizenden kerken. Van oude gemeenten met een lange geschiedenis tot jonge groepen op nieuwe plekken of op zoek naar andere vormen. Van bomvolle zalen tot kleine kringen thuis. Zo kennen we de Nederlandse kerk: veelzijdig en divers. Samen geven ze vorm aan de kerk van nu.

Wereldwijd maakt de kerk het nog bonter. Met miljoenen lokale gemeenten is de kerk een veelkleurig en ijzersterk internationaal netwerk van mensen met precies dezelfde opdracht. Namelijk: samen Jezus volgen en naar elkaar omzien. En of er nu een prachtige kerk staat, of dat een grote boom dienst doet als gebouw; het zijn de mensen die samen de kerk vormen. We zijn één lichaam.

Met deze acties kun je met je kerkelijke gemeente actief invloed nemen op armoede en onrecht:

Collecteer voor het ons werk

Via kerken wereldwijd helpt Tear mensen zélf op te staan uit armoede en onrecht. Lokale kerken zijn een uniek instrument om verandering te brengen in het leven van mensen die leven in armoede. Daar hebben we de hulp van Nederlandse kerken hard bij nodig. Met jullie collecte helpt jouw gemeente een lokale kerk om een blijvend verschil te maken! 

Connected Church

Ondersteun én volg met je kerk een project van Tear.

Boek een spreker

Laat een inspirerende en bevlogen spreker (uit het netwerk) van Tear  een spreekbeurt geven tijdens een kerkdienst of gemeenteavond.

Nodig cabaretier Timzingt uit in je kerk

Ambassadeur Timzingt maakte samen met Tear een speciaal programma voor kerken, waarmee jij een onvergetelijke avond in jullie gemeente organiseert.

Umoja Nederland

Umoja helpt kerken met beide benen in de buurt te staan. Het programma biedt kerken handvatten om zich te verbinden aan het dagelijks leven van mensen in de buurt. Wij geloven dat hierdoor gemeenschappen tot bloei komen.

Keniase en Nederlandse kerk tijdens een reis

Deelgemeente

Word écht deel van een kerk die elke dag strijdt tegen armoede.

Micha Nederland

Het materiaal van Micha leert je meer over onrecht en roept op om stelling te nemen tegen onrecht, dichtbij en veraf.

GroeneKerkenactie

Nederland telt steeds meer kerken die kiezen voor duurzaam en bewust leven. Kijk op groenekerken.nl voor meer informatie.

Nacht Zonder Dak

Nacht Zonder Dak is een actie van Tear, waarbij je met je jeugdgroep één nacht doorbrengt in een zelfgemaakt krotje van plastic en kartonnen dozen.