Wat betekent uw nalatenschap?

Ook als u er niet meer bent kunt u wereldwijd mensen een goed leven nalaten. Met een nalatenschap aan Tear zorgt u ervoor dat mensen op kunnen blijven staan uit armoede en onrecht en stappen kunnen zetten op weg naar een beter bestaan. 

Yvonne Sparks over nalaten

"Ook als het gaat om geld, ben ik dankbaar voor de mooie voorbeelden die ik in mijn werk heb gezien. We krijgen te maken met nalatenschappen van mensen die waarschijnlijk spaarzaam geleefd hebben en nu, na hun overlijden,  een mooi bedrag aan een goed doel nalaten. Dat raakt me. Wij willen onze kinderen graag helpen, maar daarnaast zou ik meerdere goede doelen willen steunen. Ook al is het met een klein bedrag. Alle beetjes helpen, denk ik."

“Tear helpt mensen zelf op te staan uit armoede en onrecht. We bieden wereldwijd hulp via lokale organisaties en kerken. Recht doen is voor ons een opdracht van God. We helpen waar we kunnen en moedigen mensen aan om de wereld mooier te maken.”

Hoe regelt u uw nalatenschap?

Nadenken over uw nalatenschap vraagt moed. Het is best ingewikkeld te bedenken wat u wilt met datgene wat u bij leven hebt opgebouwd. Hier tijdig over nadenken, schept rust. Tear informeert u graag over de inrichting van een testament.

Het testament

Zonder testament bepaalt de wet wie uw geld krijgt na uw overlijden. Als u familie heeft, dan gaat uw erfenis naar hen toe. Als u helemaal geen familie heeft, vervalt uw nalatenschap aan de staat. Maar u kunt ook zelf bepalen wat er met uw geld gebeurt. In Nederland moet u dat vastleggen in een testament. U kunt Tear op twee manieren opnemen in uw testament.

  1. Legaat

Als u Tear tot legataris maakt, laat u een vastgesteld geldbedrag of een bepaald goed (een huis, een stuk grond of een aandelenportefeuille) na aan Tear. Dit geldbedrag ontvangt Tear vóór de rest van uw erfenis wordt verdeeld.

  1. Erfstelling

U kunt Tear ook als (mede)erfgenaam opnemen in uw testament. Met zo'n erfstelling laat u een bepaald percentage van uw bezit na. U bepaalt zelf welk percentage u aan elk van de erfgenamen wilt nalaten. U kunt Tear dus bijvoorbeeld erfgenaam maken naast uw kinderen.

Het is goed om te weten dat goede doelen als Tear geen erfbelasting hoeven te betalen. Uw legaat of erfstelling komt dus geheel ten goede aan de mensen die wij helpen. 

Inspirerende verhalen en praktische info

In de gratis brochure Schenk leven en overvloed met uw nalatenschap vindt u praktische antwoorden op veelgestelde vragen rond testament en nalatenschap. Ook leest u vier Bijbelse inzichten over geven, leven en overvloed - geschreven door Otto de Bruijne. U kunt de brochure gratis downloaden of per post aanvragen via het formulier hieronder. 
 

Downloads

Brochure Nalatenschappen (2.4 MB)

Informatie over nalaten aan Tear

Nadat u dit formulier hebt ingevuld worden uw gegevens verzonden naar een van onze relatiemanagers en nemen we persoonlijk contact met u op. 

Neem contact op voor persoonlijk advies over nalaten aan Tear

Willeke van den Berg
Relatiemanager Bedrijven & Stichtingen
wvandenberg@tear.nl​
030 696 9600